Bearnaisekartofler

Denne fantastiske opskrift på bearnaisekartofler kombinerer to af de bedste ting i verden: Bearnaise og flødekartofler. Resultatet er lækre cremede kartofler med en helt suveræn smag. Man kan faktisk næsten ikke stoppe med at spise af dem.

Til 3 personer
  • 4 dl fløde
  • 500 g kartofler (gerne bagekartofler)
  • 2 spsk frisk estragon
  • 1 1/2 spsk bearnaiseessens
  • 2 tsk salt
  • peber

Kom fløden op i en gryde, og varm den op til en let simren. Lad fløden simre i 5-10 minutter.

Skræl imens kartoflerne, og skær dem i skiver. Hak estragonen fint.

Tilsæt bearnaiseessens, salt og frisk estragon til den varme fløde, og krydr med peber. Vend dernæst kartoflerne godt rundt heri. Lad det simre yderligere 5 minutter.

Hæld det hele i et smurt ildfast fad, og bag det ca. 1 time i ovnen ved 200 grader, til kartoflerne er møre. Hvis bearnaisekartoflerne er ved at blive for mørke på toppen, kan du dække fadet med stanniol.

Indsendt af
d.
25.05.20.
Kategori:
Indsendt af
d.
25.05.20.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem