Kartofler i muffinsforme

Kartofler penslet med smør og lagt i lag i små muffinsforme - det bliver både flot at se på og super lækkert. De kan laves i både muffinforme af metal, silikone, keramik og papir. Det er virkelig det ultimative tilbehør til al slags kød og fisk.

  • Lækre og sprøde kartofler i lag.
  • Læg lag af kartofler, løg, hvidløg, salt og smør, indtil formene er fyldt.
  • Slut til sidst med et lag smør, og bag dem.
  • Når de er færdige, tages de ud af ovnen og bages sprøde ved høj varme.

Til 4 personer

Klik her og få vores gratis e-bog med de lækreste kartoffelopskrifter

Skræl kartoflerne, og skær dem ud i helt tynde skiver sammen med hvidløget. Skær løg i tynde ringe. Du kan også skære løg og kartofler på et mandolinjern.

Smelt smør i en gryde eller i mikrobølgeovnen.

Pensl bunden af muffinsformene (jeg lavede 12 stk. til 4 pers.) med smør, og læg et par skiver kartofler og en enkelt skive hvidløg og løg. Krydr med salt, og pensl igen med smør. Fortsæt indtil formene er fyldte, eller der ikke er flere kartofler.

Bag dem ved 175 grader i ca. 45 minutter. Pres dem sammen ved at trykke f.eks. bunden af et glas ned i formene halvvejs igennem bagetiden. Tag dem ud af formene, når kartoflerne er bagt møre, og stil dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i yderligere 10 minutter ved 220 grader, så de bliver sprøde over det hele.

Servér som tilbehør til alt slags kød eller fisk.

Indsendt af
d.
16.09.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.