Kartofler i muffinsforme

Kartofler penslet med smør og lagt i lag i små muffinsforme - det bliver både flot at se på og super lækkert. De kan laves i både muffinforme af metal, silikone, keramik og papir. Det er virkelig det ultimative tilbehør til al slags kød og fisk.

  • Lækre og sprøde kartofler i lag.
  • Læg lag af kartofler, løg, hvidløg, salt og smør, indtil formene er fyldt.
  • Slut til sidst med et lag smør, og bag dem.
  • Når de er færdige, tages de ud af ovnen og bages sprøde ved høj varme.
Til 4 personer
  • 1 kg kartofler
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg (stort)
  • 80 g smør
  • salt

Skræl kartoflerne, og skær dem ud i helt tynde skiver sammen med hvidløget. Skær løg i tynde ringe. Du kan også skære løg og kartofler på et mandolinjern.

Smelt smør i en gryde eller i mikrobølgeovnen.

Pensl bunden af muffinsformene (jeg lavede 12 stk. til 4 pers.) med smør, og læg et par skiver kartofler og en enkelt skive hvidløg og løg. Krydr med salt, og pensl igen med smør. Fortsæt indtil formene er fyldte, eller der ikke er flere kartofler.

Bag dem ved 175 grader i ca. 45 minutter. Pres dem sammen ved at trykke f.eks. bunden af et glas ned i formene halvvejs igennem bagetiden. Tag dem ud af formene, når kartoflerne er bagt møre, og stil dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i yderligere 10 minutter ved 220 grader, så de bliver sprøde over det hele.

Servér som tilbehør til alt slags kød eller fisk.

Se også:
Jeg kan i den grad også anbefale disse lækre knuste kartofler.

Kan de laves i forvejen?

Ja, man kan fint lave kartoflerne dagen i forvejen. Bag dem da kun de første 45 minutter ved 175 grader, og sæt dem efterfølgende på køl. Så skal de blot have 10-15 minutter ved 220 grader inden servering.

Kan de fryses?

Jeg har ikke haft gode erfaringer med at fryse kartofler, så jeg vil ikke anbefale at gøre det.

Næringsindhold for opskriften

pr. personhele portionen
Kalorier354 kcal1416 kcal
Kulhydrat43 g171 g
Protein5 g21 g
Fedt17 g69 g

Variationsmuligheder

Udover hvidløg og løg som smagsgivere er det også mega lækkert, hvis man drysser lidt friske eller tørrede krydderurter imellem lagene. Både timian, oregano og rosmarin er rigtig godt i den sammenhæng.

Skal der skrues endnu mere op for wow-faktoren, kan man tilføje lidt ost, f.eks. parmesan, mozzarella eller cheddar til kartoffeltårnene.

Publiceret d.
16.09.16.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem