Gratin - Opskrifter på gratiner

Gratin er et både lækkert og praktisk måltid, som kan laves af rester fra den foregående dag eller med friskt kød, grøntsager eller fisk. Mulighederne er mange og vi har opskrifterne på dem alle som eksempelvis blomkålsgratin eller pastagratin.

Kartoffelgratin bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Kartoffelgratin

Cremet kartoffelgratin med flødeost og små tern af rød peber og løg samt en perfekt afslutning i form af smeltet ost.

Blomålsgratinen klar til spisning.
Blomkålsgratin

En klassisk og populær opskrift på blomkålsgratin. Meget nem at lave og så er det sundt. Kommes i ovnen i ca. 30 minutter så har du en dejlig ret.

Luftig og lækker gratin med skinke og grøntsager samt purløg for et ekstra pift.
Nem gratin med skinke og grøntsager

Ekstra nem gratin med skinke og grøntsager samt mornaysauce, så man slipper for at lave den klassiske opbagning. Resultatet er en dejlig hverdagsgratin uden besvær.

Servér f.eks. den nemme gratin med rugbrød og smør eller en god salat til.
Nem squashgratin med bacon

Luftig og ikke mindst ufattelig nem squashgratin, der ovenikøbet er fyldt med masser af lækker bacon. Et drys parmesanost og rasp giver en rigtig dejlig sprød top.

Luftig og lækker gratin med blomkål og pølser. Mums.
Gratin med blomkål og pølser

Lækker opskrift på den klassiske udgave af gratin her med blomkål og pølser, så retten faktisk både kan serveres som et måltid i sig selv og med f.eks. ristet rugbrød til.

Grøntsagsgratinen er lavet med hytteost, så den er super sund og smager herligt.
Grøntsagsgratin med hytteost

Luftig grøntsagsgratin med hytteost og et dejligt miks af bl.a. peberfrugt, spinat og gulerødder. Super skøn og ikke mindst sund aftensmad eller frokost.

Indbydende kartoffelgratin med grønne porrer og en gylden overflade.
Kartoffelgratin med porre

Kartofler og porre er en klassisk kombination som altid fungerer, også i denne kartoffelgratin. Den kan både serveres som tilbehør eller hovedret.

Porregratin - rigtig god og fedtfattig opskrift

Nem opskrift på en skøn porregratin i en mere fedtfattig udgave end den traditionelle, omend den dejlige smag er bevaret.

Her serveret med mørbrad i fad og revet gulerod.
Gratineret kartoffelmos

Gratineret kartoffelmos er et billigt og lækkert tilbehør til alle kødretter.

Simpelt kartoffelfad med spinat, skinke og mozzarellaost, der smelter og gør det hele ekstra lækkert.
Kartoffelfad med spinat og skinke

Nemt og lækkert kartoffelfad med skinke og spinat samt tomater og revet ost, der giver smagen et ekstra pift. En skøn ret, der ikke kræver sved på panden.

Kan f.eks. spises som tilbehør til diverse kødretter.
Ovnbagte rodfrugter

Denne opskrift indeholder en masse sunde og lækre rodfrugter. Laves i ovnen.

Gylden porregratin, som lige er kommet ud af ovnen.
Porregratin

Lækker og luftig opskrift på porregratin. Laves i ovnen.

Denne pastaret er fuld af smag.
Pastagratin med bacon og grøntsager

Virkelig lækker og snasket pastagratin med sprød bacon og skønne grøntsager, der toppes med ost og bages i ovnen. Nem ret, der ikke kræver meget forberedelse.

Gratineringen gør bagekartoflerne flottere og mere sprøde.
Gratinerede bagte kartofler

Med gratinerede bagekartofler har du nemt mættende tilbehør, som også er fuld af velsmag. De passer godt til det meste, kød- som grøntsagsretter.

Netop taget ud af ovnen.
Fiskegratin

En god nordisk fiskegratin med hvid fisk og makaronier.