Kartoffelpizza med rosmarin

Den helt klassiske kartoffelpizza med rosmarin, der smager intet mindre end forrygende. Kombinationen af sprød pizzabund, kartofler og en skøn rosmarinolie med hvidløg smager bare så godt!

Til 2 stk
  • 3 kartofler (mellem størrelse)
  • 1 1/2 fed hvidløg
  • 6 kviste rosmarin
  • 4 spsk olivenolie
  • havsalt
  • peber
  • 2 stk pizzadej
  • 1 kugle mozzarella ost
  • 1/2 dl creme fraiche

Forvarm ovnen til 250 grader med en bagesten eller bageplade i ovnen, så den også bliver varmet op.

Kog kartoflerne i letsaltet vand i 10 minutter, og lad dem køle lidt af. Skær dem i skiver på ca. 1-2 mm tykkelse.

Pluk bladene af rosmarinkvistene. Pil hvidløget, og kom det op i en morter sammen med rosmarinbladene. Knus det til en mos, og rør det sammen med olivenolie. Hvis du ikke har en morter, kan du hakke hvidløg og rosmarinblade fint. Krydr med havsalt og peber.

Smør rosmarinolien ud på pizzabundene, og fordel kartoffelskiverne herpå. Riv mozzarellakuglen i mindre stykker, og læg dem rundt omkring på kartoffelpizzaerne. Sæt også små klatter af creme fraiche på, og krydr med lidt ekstra salt og peber.

Bag pizzaen én ad gangen på den varme bagesten eller bageplade i ca. 10-12 minutter, til osten er gylden, og bunden er sprød.

Indsendt af
d.
03.01.19.
Kategori:
Indsendt af
d.
03.01.19.
Kategori: