Nem kartoffeltærte med butterdej

Lækker kartoffeltærte med butterdej, så den ikke blot får en dejlig sprød bund, men også er ekstra nem at lave. Kartoflerne krydres med et fantastisk miks af hvidløg og rosmarin, så tankerne ledes hen på en klassisk kartoffelpizza. Tærten fuldendes af smeltet mozzarella og sprød parmaskinke på toppen. Mums!

Til 3 personer
  • 250 g kartofler
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk rosmarin
  • salt
  • peber
  • 1 rødløg (lille)
  • 1 æg
  • 75 g creme fraiche
  • 3 plader butterdej (de små fra frost)
  • 3 skiver parmaskinke eller serranoskinke
  • 1/2 kugle mozzarella ost

Serveringsforslag

  • 1 fed hvidløg
  • 300 g creme fraiche
  • evt. lidt vand
  • blandet salat

Forvarm ovnen til 250 grader.

Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. Kom dem op i en skål. Pil hvidløg, og pres det over kartoflerne. Tilsæt olie, rosmarin, salt og peber, og vend det hele godt sammen. Fordel kartoffelskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir.

Sæt kartoflerne i ovnen, og steg dem i 10 minutter.

Pil rødløget, og skær det i tynde skiver.

Pisk æg og creme fraiche sammen, og krydr med salt og peber.

Læg butterdejspladerne, så de overlapper hinanden lidt, og tryk dem sammen. Fold kanterne op hele vejen rundt, og prik bunden med en gaffel.

Fordel først æggemassen på bunden og dernæst de fintskårne rødløg. Læg kartoflerne ovenpå. Riv parmaskinke (eller serranoskinke) og mozzarella i mindre stykker, og fordel dem på tærten.

Skru ovnen ned på 210 grader, og bag kartoffeltærten i ca. 15 minutter, til butterdejen er gylden, og osten er smeltet på toppen.

Serveringsforslag:

Pil hvidløget, og pres det i creme fraichen. Rør det sammen til en dressing, og smag til med salt og peber. Fortynd evt. dressingen med lidt vand. Servér kartoffeltærten med dressingen og lidt blandet salat.

Indsendt af
d.
30.10.19.
Kategori:
Annonce

Tip:

I stedet for rosmarin kan du også sagtens krydre kartoflerne med f.eks. timian og oregano.

Indsendt af
d.
30.10.19.
Kategori: