Oksekødstærte
Populær opskrift på fantastisk oksekødstærte med masser af smag. Et sikkert hit for alle aldersgrupper.
Ingredienser
til 4 personer- 1 pk tærtedej (kan købes færdig eller laves fra bunden)
- 250 g hakket oksekød
- 3 æg
- ca. 3 dl mælk
- salt
- peber
- 1⁄2 rød peberfrugt
- 1 løg
- evt. revet ost
Sådan laver du oksekødstærten
- Læg tærtedejen i et tærtefad, og forvarm den i ovnen i 5 minutter ved 200 grader.
- Brun kødet i en gryde eller på en pande.
- Pisk æg, mælk, salt og peber sammen.
- Skær peberfrugten i strimler og hak løget.
- Kom oksekød, løg og peberfrugt i tærtefadet, og hæld æggemassen over. Drys evt. med lidt revet ost på toppen.
- Bag oksekødstærten 30-45 minutter i ovnen ved 200 grader.
Se også:
Jeg kan virkelig anbefale denne lækre oksekødstærte i bradepande, hvor der bruges tortillapandekager som bund, så den er ekstra nem.
Godt tilbehør til tærten
Det er mega lækkert at servere en god creme fraiche dressing og en dejlig salat til, og jeg kan især anbefale disse opskrifter:
Creme fraiche dressing med krydderurterLækker spidskålssalat med cherrytomater og avocadodressingCremet blomkålssalat med gulerødder og majs
Oksekødstærtens næringsindhold
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 445 kcal | 1779 kcal |
Kulhydrat | 33 g | 133 g |
Protein | 25 g | 100 g |
Fedt | 23 g | 92 g |
*Næringsberegningen omfatter ikke revet ost. Beregningen omfatter kun selve opskriften på oksekødstærte - ikke eventuelt tilbehør.
- Publiceret d.
- 26.01.10.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Kødretter ›
- Oksekød ›
- Hakket oksekød