Kylling i fad med porre og bacon

Nem og lækker opskrift på kylling med bacon og porre i fad.

4,8  –  20 stemmer  –  Stem her
  • Saftig kylling med sprød bacon på cremet porrebund.
  • Fadet er klar til at komme i ovnen.
  • Her er et billede helt tæt på retten.
  • Her serveret med pasta, men kan også serveres med ris eller kartofler.
Til 4 personer
  • 4 porrer
  • 5 dl mornaysauce
  • 8 skiver bacon
  • 4 kyllingefileter
  • lidt peber

Rens porrerne, og skær dem i skiver. Fordel dem i et ildfast fad, og hæld mornaysaucen over.

Vikl to skiver bacon om hver kyllingefilet, og læg dem ovenpå porrerne i fadet. Krydr med peber.

Bag i ovnen ved 220 graders varmluft i 30-35 minutter (afhængig af kyllingefileternes størrelse og ovn). Skru evt. over på grill de sidste to minutter, hvis baconen ikke er gylden, men pas på, at den ikke bliver brændt.

Server f.eks. med pasta, ris eller kartofler og en god salat.

Indsendt af
d.
19.04.16.
Kategori:

Video: Så nemt er det at lave kylling med bacon og porre

Se hvor nemt det er at lave den lækre ovnret med baconsvøbte kyllingefileter på en cremet porrebund med mornaysauce.


Ofte stillede spørgsmål

Få svar på nogle af de mest stillede spørgsmål herunder.

Hvor lang tid tager det?

Forberedelsestid:
Tid i ovnen:
I alt tager det altså samlet set kun , hvoraf kun 10 minutter er reel arbejdstid. Når retten er i ovnen, kan du enten slå benene op eller lave noget lækkert tilbehør til.

Kan man erstatte mornaysauce?

Hvis du ikke er så vild med mornaysauce, kan du erstatte det med en blanding af fløde og hønsebouillon.

Til 4 personer skal du bruge:
1 terning hønsebouillon
1/2 dl kogende vand
5 dl fløde

Opløs hønsebouillonen i det kogende vand, og rør det sammen med fløden. Hæld det over grøntsagerne i fadet, og tilbered resten af retten som beskrevet i opskriften.
Vær forberedt på, at denne sovs bliver noget tyndere end mornaysauce. Vil du gern have en tykkere sovs, kan du røre 1 spsk maizena ud i det kogende vand til at jævne sovsen med.

Kan man komme flere grøntsager i?

Ja, du kan sagtens tilføje ekstra grøntsager til retten, f.eks. er det super lækkert at komme spidskål eller asparges i. Du kan også sagtens bruge kartofler og gulerødder i retten, så skal de blot forbage i 10 minutter, inden porrer, mornaysauce og kylling tilføjes.

Fakta om opskriften

Oprindelse: Det danske køkken
Måltid: Hovedret

Næringsindhold for kylling og bacon på porrebund

pr. personhele portionen
Kalorier541 kcal2165 kcal
Kulhydrat19 g74 g
Protein43 g173 g
Fedt31 g123 g
Hvor mange stjerner giver du?
Stem