Ret med spidskål og kylling i ovn

Rigtig lækker ret med spidskål, gulerødder og kylling samt en dejlig karrysauce. Det hele tilberedes i ovnen, og kyllingen får en let sprød top af rasp.

5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • Den let sprøde top gør retten med spidskål og kylling ekstra lækker.
  • Spidskålen bliver mør og lækker og smager rigtig godt sammen med karrysovsen.
Til 4 personer
  • 400 g gulerødder
  • 1 spidskål
  • 2 porrer eller løg
  • 4 spsk olie
  • 4 dl kokosmælk eller fløde
  • 1 1/2 spsk limesaft eller citronsaft
  • 1 spsk karry
  • 2 1/2 tsk salt
  • peber
  • 4 kyllingefileter
  • 50 g rasp (gerne panko rasp, men almindelig rasp kan også sagtens bruges)

Serveringsforslag

  • ris eller nudler

Klargør spidskål og andre grøntsager

Forvarm ovnen til 230 grader.

Skræl gulerødderne, og skær dem i mundrette stykker. Skyl spidskål, og snit det fint. Rens porrerne grundigt, og snit også disse fint.

Kom gulerødder, porrer og spidskål op i et fad, og vend dem med halvdelen af olien (gem resten af olien til kyllingen). Grøntsagerne fylder ret meget i fadet, men falder sammen under tilberedningen. Sæt fadet i ovnen, og steg grøntsagerne i 10 minutter.

Rør imens kokosmælk eller fløde sammen med lime- eller citronsaft, karry og salt. Krydr med peber.

Forbered kyllingen

Bank evt. kyllingefileterne lidt med en kagerulle eller lignende, så de er lige tykke over det hele. Krydr dem med salt og peber. Smør lidt olie på overfladen af kyllingefileterne, og dyp dem i raspen (det er kun oversiden af kyllingen, der skal dyppes i raspen).

Tag fadet med grøntsagerne ud af ovnen, og hæld karrysovsen over. Læg kyllingefileterne ovenpå med raspen opad. Dryp lidt ekstra olie ovenpå raspen.

Skru ovnen ned på 210 grader, og sæt fadet tilbage i ovnen. Steg det i 20 minutter, skru herefter over på grill, og giv retten yderligere 5 minutter, til raspen er gylden.

Se også:
Boller i karry med spidskål i ovn

Indsendt af
d.
17.11.21.
Kategori:

Fakta om opskriften

Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold for retten

pr. personhele portionen
Kalorier541 kcal2166 kcal
Kulhydrat27 g110 g
Protein36 g145 g
Fedt29 g117 g


Næringsberegningen tager udgangspunkt i at retten laves med porrer og kokosmælk. Beregningen omfatter ikke ris, nudler eller andet tilbehør.

Hvor mange stjerner giver du?
Stem