Lækker vegetarlasagne

Jeg kan sagtens undvære kød, når den her lækre vegetarlasagne kommer på bordet, for den er fuld af smag fra bl.a. linser, grøntsager og en skøn tomatsauce.

Til 6 personer
  • 1 1/2 dl linser (fx sorte Le Puy linser)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g champignoner
  • 4 gulerødder
  • olie
  • 1 ds tomatpuré (140 g)
  • 500 g hakkede tomater
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • tørret timian
  • tørret oregano
  • chiliflager
  • salt
  • peber
  • 250 g lasagneplader
  • 500 ml mornaysauce
  • 200 g revet mozzarella

Kog linserne i letsaltet vand i ca. 20 minutter, så de stadig har lidt bid. Gør resten af ingredienserne klar, imens linserne koges.

Pil og hak løg og hvidløg. Rens champignonerne, og skær dem ud i meget fine stykker. Skræl gulerødderne, og riv dem på et rivejern.

Steg løg og hvidløg i olie i en stor gryde. Tilsæt tomatpuré, og lad det svitse med et par minutter. Hæld champignonerne i gryden, og steg videre.

Hæld hakkede tomater og bouillonterning i gryden. Lad sovsen simre lidt, og krydr så med timian, oregano, lidt chili, salt og peber. Hæld vandet fra linserne, og rør dem i tomatsaucen sammen med de revne gulerødder. Lad det hele koge sammen et par minutter.

Hæld 1/3 af tomatsaucen i et ovnfast fad, og læg lasagneplader ovenpå. Hæld lidt mornaysauce henover. Læg dernæst endnu et lag tomatsauce, lasagneplader og mornaysauce. Fortsæt, indtil der ikke er mere tomatsauce.

Top lasagnen med revet ost, og bag den i 30-40 minutter ved 200 grader. Læg evt. stanniol henover, hvis osten bliver for mørk.

Indsendt af
d.
26.04.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
26.04.17.
Kategori: