Low FODMAP grød

Rigtig nem og lækker Low FODMAP grød med chiafrø og glutenfri havregryn. Grøden skal blot trække i køleskabet natten over og toppes med friske frugter morgenen efter - så bliver det ikke nemmere.

5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • Cremet, lækker og super nem - den bedste kombination i en low fodmap grød
Til 2 personer
  • 2 dl glutenfrie grovvalsede havregryn
  • 3 spsk chiafrø
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1 1/2 dl kokosmælk (eller risdrik eller laktosefri mælk)
  • 3 dl vand

Serveringsforslag

  • jordbær
  • kiwi
  • banan

Bland grovvalsede havregryn og chiafrø sammen i en skål.

Tilsæt ahornsirup, kokosmælk (eller risdrik eller laktosefri mælk) og vand. Rør det godt sammen.

Stil grøden på køl natten over.

Rør rundt i din overnight grød inden servering, og top den med low fodmap-venlige frugter såsom jordbær, kiwi og banan - velbekomme.

Mere inspiration til low FODMAP diæten?
Der er gode opskrifter på både morgenmad og aftensmad her

Indsendt af
d.
07.09.21.
Kategori:

Fakta om opskriften

Måltid: Morgenmad
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet: 5 min.
Trækketid: 7-12 timer
Samlet tidsforbrug: 7 timer og 5 min.

Næringsindhold

pr. personhele portionen
Kalorier434 kcal869 kcal
Kulhydrat56 g111 g
Protein11 g22 g
Fedt17 g35 g


Næringsberegningen omfatter både grøden og toppingen. Jeg brugte 25 gram jordbær, ½ kiwi og en kvart banan pr. person. Hvis du bruger andet frugt kan næringsindholdet være anderledes. Se hvordan vi beregner næringsindholdet.

Hvor mange stjerner giver du?
Stem