Æggekage i ovn med bacon

Æggekage med bacon er bare for lækkert, og det er sindssygt nemt at lave i ovnen. Det hele laves i ét fad, så man tilmed sparer på opvasken. Æggekagen er velegnet både til morgenmad, brunch, frokost og aftensmad.

starstarstarstarstar_border
4,2  –  12 stemmer  –  Stem her
Til 4 personer
  • 6 skiver bacon
  • lidt olie (til fadet)
  • 10 æg
  • 125 g hytteost
  • 3/4 tsk salt
  • peber
  • 2 blommetomater
  • 1/2 bdt purløg

Forvarm ovnen til 200 grader.

Læg baconskiverne i et ildfast fad, og steg dem i fadet i 10 minutter ved 200 grader. Tag baconen op af fadet, og tør evt. det værste snask af med et stykke køkkenrulle. Smør fadet med lidt olie.

Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med hytteost og salt. Krydr æggemassen med peber, og hæld blandingen op i det ildfaste fad. Skær blommetomaterne i tynde skiver, og fordel dem ovenpå. Læg til slut baconskiverne på æggekagen, og bag den i ca. 20 minutter, til æggemassen er helt stivnet.

Hak purløg fint, og drys det over æggekagen lige inde servering.

Se også:
Denne lækre opskrift på æggekage i ovn med broccoli, skinke og ost.

Indsendt af
d.
18.12.17.
Kategori:

Har du tomater og hytteost tilovers?

Hvis du har rester af hytteost og tomater efter at have lavet æggekagen, kan du få dem brugt på en af disse lækre måder:

Lækre æggemuffins med pølserBruschetta med tomat, hytteost og avocadoNem tomattærte

Næringsindhold for æggekagen

pr. personhele portionen
Kalorier355 kcal1419 kcal
Kulhydrat3 g10 g
Protein26 g103 g
Fedt27 g108 g

Hvad kan man bruge i stedet for hytteost?

Man kan slet ikke smage hytteosten i æggekagen, det er blot med til at give en rigtig god konsistens. Vil man alligevel gerne undgå det, kan man bruge to ekstra æg i stedet for.

Indsendt af
d.
18.12.17.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem