Citronfromage - ekstra luftig og lækker opskrift

Lækker opskrift på ekstra luftig citronfromage, der portionanrettes i små glas, så de ser flotte ud på dessertbordet. Fromagen kan sagtens laves god tid i forvejen og fryses ned.

5,0  –  6 stemmer  –  Stem her
  • Ekstra luftig og lækker citronfromage,
  • Følg den her opskrift, og du får den lækreste fromage.
Til 12 stk
  • 3 økologiske citroner
  • 6 blade husblas
  • 6 æg
  • 150 g sukker
  • 3 1/2 dl piskefløde

Skyl citronerne, og riv så det yderste lag skal af. Pres saften, og kom saft og citronskal op i en gryde. Lad det koge lige så stille op, imens du gør de andre ting klar.

Fyld en skål med koldt vand, og kom husblassen heri. Lad det stå og blødgøre, imens de andre ting gøres klar.

Del æggene i hvider og blommer, og kom dem i hver sin skål. Pisk æggeblommerne med 2/3 af sukkeret til en lys og luftig masse. Stil det til side, og husk at vaske piskerisene, inden du pisker æggehviderne.

Pisk æggehviderne stive med resten af sukkeret, til det ligner marengs, og stil det så til side. Tag en ny skål frem, og pisk fløden til en letpisket flødeskum.

Tag husblassen op af vandet, og klem vandet ud. Kom det op i gryden med citronsaft og -skal. Tag gryden af varmen, og rør rundt, indtil husblassen er opløst. Si væsken op i æggesnapsen lidt ad gangen under omrøring.

Kom flødeskummet i æggesnapsen lidt ad gangen, og rør forsigtigt rundt. Kom marengsen i lidt ad gangen, og bland det forsigtigt sammen, til fromagen er ensartet.

Fordel citronfromagen i det antal glas, du ønsker – citronfromagen kan også kommes i én stor skål, så den ikke portionanrettes. Stil på køl i mindst 4 timer eller til dagen efter.

Se også:
Denne super nemme opskrift på en luftig og lækker appelsinfromage.

Indsendt af
d.
30.05.16.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem