Marcipankiks

De knasende kerner gør disse lækre marcipankiks ekstra sprøde, og du kan give dem lidt ekstra kant ved at tilføje lakridspulver. Sprødheden bevares bedst ved at opbevare marcipankiksene i en pergamentbeklædt småkagedåse.

Ingredienser
  • 1 dl sukker
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl havreklid
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl solsikkekerner
  • 3 spsk mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 200 g marcipan
  • 1 æg
  • 1 1/2 dl flydende margarine

Variation med lakrids

  • 5 tsk lakridspulver

Bland de tørre ingredienser.

Riv marcipanen og tilsæt denne sammen med æg og flydende margarine (gerne flydende margarine med olie).

Saml dejen mest mulig - den vil ikke hænge helt sammen, men det vil den efter opbevaring ½ times tid i køleskab.

Tag dejen ud af køleskabet og ælt den sammen.
Del dejen i to og rul hver del ud mellem to stykker bagepapir - tykkelsen skal være som kiks.
Fjern det øverste stykke bagepapir, og skær marcipankiksene i den størrelse, du ønsker - du skal ikke skille dem ad, før de er bagt.

Bag kiksene i ca. 10 minutter ved 180 grader.

Lad marcipankiksene køle lidt af. Inden de er helt kolde, kan du skære dem igen, så de kan brækkes fra hinanden uden at gå i stykker.

Marcipankiks med lakrids:

Kom al lakridspulveret i dejen, eller kom halvdelen i dejen og den anden halvdel på toppen af kiksene inden bagningen.
Inden bagning kan du også drysse marcipankiksene med blå birkes.

Indsendt af
d.
24.02.15.
Kategori:
Indsendt af
d.
24.02.15.
Kategori: