Langtidshævet pizzadej

Langtidshævet pizzadej er nu engang bare bedre, da du får en skøn sej skorpe og en sprød bund. Første gang du giver dig i kast med denne opskrift, vil det måske synes lidt uoverskueligt, men så snart du har prøvet det bare én gang, vil du se, hvor nem opskriften i virkeligheden er.

  • Pizza med dejlig sprød skorpe
  • Den langtidshævede pizzadej er både nem og praktisk
Til 4 portioner
  • 5 1/2 dl vand
  • 6 g gær
  • 20 g salt
  • 850 g mel
  • lidt olivenolie

Rør gæren ud i vandet, bland mel og salt, og rør blandingen sammen med vandet. Ælt dejen med røremaskine eller et piskeris med dejkroge i ca. 8 minutter, eller til dejen slipper skålen. Kom dejen i en lufttæt beholder, og lad den stå køligt (f.eks. på terrassen eller i en lidt kølig kælder, men ikke i køleskabet) i 4-5 timer.

Kom dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den igennem. Del den i portioner, og form hver portion til en bolle. Smør bollerne med olivenolie, og kom dem ned i en form med god plads til, at de kan hæve. Dæk dem med husholdningsfilm, og stil dem så på køl i 12-24 timer. Du kan også sætte bollerne på en bageplade, det vigtige er bare, at de har god plads til at hæve, og at de kan dækkes til med husholdningsfilm.

Bagning af pizzaerne:
Forvarm ovnen til 240 grader – gerne med en pizzasten i – hvis du vil have en ekstra sprød skorpe. Har du ikke en pizzasten, kan du sætte en almindelig bageplade til forvarmning i ovnen, som du kan bage pizzaerne på.

Tag pizzadejen, og drys mel på køkkenbordet. Læg et stykke dej i melet, og form pizzaen ved at presse den med fingrene og trække i kanterne, så bunden bliver tynd – uden at du presser luften ud af dejen. Du skal ikke bruge en kagerulle, men kun dine hænder.

Kom fyld på efter smag, men pas på du ikke kommer for meget på, for så ender dejen med at koge i stedet for at blive bagt. Et forslag til fyld kunne være et tyndt lag af denne tomatsauce og lidt mozzarella og parmesan, der giver en skøn klassisk margherita.

Bag pizzaen i ca. 10-12 minutter på den forvarmede bageplade eller pizzasten. Du kan evt. bruge en tang til lige at løfte i pizzaens kant og tjekke, om bunden har fået de karakteristiske mørke pletter – så ved du, at dejen er gennembagt.

Du får den helt rigtige duft af pizza, hvis du drysser lidt oregano på toppen, når pizzaen kommer ud af ovnen.

Tip til professionel bund:
Hvis du vil have den helt rigtige farve og smag til din pizzabund, kan du evt. riste lidt mel i ovnen og bruge det, når du skal forme pizzaerne. Det skal bare lige være gyldent, og det kan laves, mens du varmer ovnen op. Du skal dog passe på, at melet ikke brænder på.

Tip til bagning:
Det er klart bedst at bage pizzaer direkte på en pizzasten. Man kan få mange forskellige slags, men sørg for, at stenen er varmet rigtig godt op, før du kommer pizzaen ind.

Publiceret d.
02.09.16.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem