Oksegryde med rødvin

Lækkert oksekød, der er så mørt, at det falder fra hinanden helt af sig selv, og en sovs med masser af saft og kraft: det er, hvad denne fantastiske oksegryde med rødvin leverer. Størstedelen af tiden passer den sig selv i ovnen.

Til 6 personer
  • 1 oksebov (ca. 800 g)
  • 5 spsk mel
  • salt
  • peber
  • olie
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 stængler bladselleri
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 gulerødder
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 4 dl rødvin
  • 4 dl oksebouillon
  • 2 tsk timian
  • 2 tsk rosmarin

Skær kødet i tern på ca. 2 cm. Kom melet i en skål, og krydr med salt og peber. Vend ternene i melet, og brun dem i lidt olie ad flere omgange. Kom kødet op i en skål, og sæt det til side. Kog panden af med halvdelen af rødvinen, og hæld det over kødet.

Forvarm ovnen til 160 grader.

Hak løg, hvidløg og bladselleri fint. Skær peberfrugt i tern og gulerødder i skiver. Kom lidt olie i en gryde eller pande, der kan tåle at komme i ovnen. Svits løg, hvidløg og bladselleri ved middel varme, til løgene er gennemsigtige. Tilsæt peberfrugt, gulerødder og de øvrige ingredienser.

Kom låg på, og stil oksegryden i ovnen i ca. 2,5 time, til kødet er mørt. Smag til med salt og peber halvvejs, og tilføj evt. en smule mere bouillon, hvis der ikke er nok væske ved.

Server oksegryde med rødvin sammen med ris eller kartoffelmos.

Indsendt af
d.
18.06.15.
Kategori:
Indsendt af
d.
18.06.15.
Kategori: