Osteboller

Lækre og luftige osteboller, der både indeholder ost i dejen og som topping. Bollerne kan nydes som et måltid i sig selv eller bruges som f.eks. tilbehør til suppe eller som sandwichboller.

Til 9 stk
  • 5 dl vand
  • 25 g gær
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 3 spsk olie
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 100 g revet ost
  • ca. 650 g hvedemel

Topping

  • 200 g ost

Kom lunken vand i en skål, og opløs gæren heri. Rør salt, sukker og olie i. Bland havregryn, ost og halvdelen af melet i. Rør resten af melet i, og ælt dejen godt i ca. 10 minutter. Lad den hæve tildækket i 1 time.

Ælt dejen igennem igen. Form ostebollerne, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Tryk dem lidt flade, og lad dem hæve i ca. 30 minutter. Drys så ost på toppen, og bag dem ved 180 grader i ca. 20-25 minutter.

Indsendt af
d.
19.08.16.
Kategori:
Indsendt af
d.
19.08.16.
Kategori: