Overnight oats uden chia
God opskrift på overnight oats uden chia. Nem og lækker morgenmad der mætter længe.
Ingredienser
til 1 person- 2 dl havregryn
- 1 dl vaniljeskyr eller vaniljeyoghurt
- 2 dl mælk (alm. mælk, mandelmælk eller anden plantemælk)
- evt. 1 tsk honning eller vaniljesukker hvis du ønsker mere sødme (jeg synes ikke det er nødvendigt)
Forslag til topping
- 50 g mandler (evt. ristede mandler)
- 100 g bær eller frugt
Sådan laver du overnight oats
Bland havregryn, vaniljeskyr/vaniljeyoghurt og mælk sammen i en skål. Læg låg på og stil det i køleskabet i minimum 2 timer (gerne natten over).
Rør grøden godt igennem inden servering. Smag evt. til med honning eller vaniljesukker, hvis du ønsker mere sødme (jeg synes ikke det er nødvendigt). Hvis du ønsker en tyndere grød, kan du tilsætte lidt mere mælk.
Spis f.eks. din overnight oats med hakkede mandler og frisk frugt eller bær på toppen.
Jeg kan også anbefale den her:
Overnight oats med kakao
Fakta om opskriften
Måltid: Morgenmad
Oprindelse: Det er ikke helt klart, hvor den lækre grød oprindeligt stammer fra, men de senere års popularitet er især opstået med inspiration fra det amerikanske køkken.
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Trækketid: Minimum (gerne natten over)
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for overnight oats uden chia
| pr. 100 gram | pr. person | |
|---|---|---|
| Kalorier | 97 kcal | 355 kcal |
| Kulhydrat | 13 g | 49 g |
| Protein | 7 g | 24 g |
| Fedt | 1 g | 5 g |
Næringsberegningen tager udgangspunkt i at grøden laves med Cheasy vaniljeskyr og minimælk (uden honning og vaniljesukker). Beregningen omfatter kun selve grøden - ikke toppingen.