Nem ret med nye kartofler
Virkelig nem ret med nye kartofler, der serveres "fully loaded" med smeltet cheddarost, bacon og creme fraiche på toppen.
Ingredienser
til 2 personer- 750 g nye kartofler (gerne små)
- vand og salt til kogning
- 125 g bacon i skiver eller tern
- lidt olie til stegning
- 100 g revet cheddarost eller anden ost efter smag
- 150 g creme fraiche
- 1⁄2 bdt purløg eller forårsløg
Sådan laver du retten
Rengør kartoflerne hvis de ikke allerede er vaskede. Kog kartoflerne i saltet vand i 6-8 minutter afhængig af størrelse. Sluk for varmen og lad dem trække yderligere 5-7 minutter i vandet.
Imens kartoflerne koger steges baconen sprød i lidt olie på en pande. Læg det stegte bacon på en tallerken med et par stykker køkkenrulle der kan suge det overskydende fedt.
Skyl purløg (eller forårsløg) og snit det fint.
Tjek at kartoflerne er møre og hæld vandet fra. Hold dem varme i gryden.
Servér evt. retten i dybe tallerkener (så er det nemmere at få dem til at ligge tæt sammen). Kom nogle kartofler i hver tallerken. Drys med revet cheddarost. Kom en god klat creme fraiche på. Drys med bacon og purløg på toppen.
Se også:Nye kartofler i ovn
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret, forret eller frokost
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Sværhedsgrad: Nem
Næringsindhold for retten
pr. person | total | |
---|---|---|
Kalorier | 843 kcal | 1686 kcal |
Kulhydrat | 62 g | 125 g |
Protein | 31 g | 61 g |
Fedt | 51 g | 103 g |
Næringsberegningen tager udgangspunkt i at der bruges creme fraiche på 18%.