Ristede kikærter i ovn
Når kikærter ristes i ovnen, bliver de sprøde og knasende, så du kan spise dem som en lækker, salt snack. De er ultranemme at lave, så det er bare med at komme i gang.
- 1 ds kikærter (265 g i drænet vægt)
- 2 spsk olie
- paprika
- hvidløgspulver
- salt
- lidt chiliflager
Hæld kikærterne i en si, og skyl dem godt med vand. Lad dem dryppe lidt af i sien, og tør dem efterfølgende med et rent viskestykke.
Kom kikærterne i en frostpose sammen med olie og krydderier. Bland det hele godt sammen.
Hæld kikærterne ud på en bradepande beklædt med bagepapir, og drys med lidt ekstra salt. Bag dem i en 210 grader varm ovn ved varmluft i ca. 30-35 minutter, til de er sprøde og gyldne.
OBS! Bagetiden kan variere fra ovn til ovn, så hold lidt øje med dem, så de ikke brænder på. I nogle ovne kan det også være, at man skal skrue lidt op for at få kikærterne helt sprøde.
Lad kikærterne køle af, og opbevar dem i en lufttæt beholder.