Sund chokoladekage med banan

Hold nu fast, hvor smager den her sunde chokoladekage med banan bare helt forrygende, selvom den er helt uden raffineret sukker. Kagen har en lækker intens chokoladesmag, så man næsten ikke kan tro på, at den rent faktisk er sund. Den holder sig fint et par dage i køleskabet.

4,4  –  38 stemmer  –  Stem her
 • Fantastisk chokoladekage med banan, der tilmed er sund.
Til 1 stk
 • 1 1/2 dl havregryn
 • 1 1/2 dl mandler
 • 5 spsk kakaopulver
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 knsp salt
 • 15 friske dadler
 • 3 bananer (modne)
 • 3 æg
 • 100 g mørk chokolade (70%)

Til topping

 • 50 g mørk chokolade (70%)

Forvarm ovnen til 200 grader.

Blend havregryn og mandler helt fint i en minihakker eller foodprocessor. Hæld det op i en skål, og bland det med kakao, vaniljepulver, bagepulver og salt.

Blend herefter dadler, bananer og æg sammen, og rør det i de tørre ingredienser. Hak chokoladen, og vend den i dejen. Jeg hakkede den groft, så der er lidt knas i kagen.

Beklæd en form (jeg brugte en på 20 x 20 cm) med bagepapir. Kom dejen i formen, og fordel den jævnt. Bag chokoladekagen i ca. 35-40 min., til den er helt gennembagt.

Hak chokoladen til toppingen, og drys det over den varme kage. Så kan du nemt smøre det ud med en kniv, når chokoladen er smeltet.

Hvor mange stykker bliver der?

Jeg skar kagen ud i 4x4 stykker, så der blev 16 små stykker i alt. Men det afhænger naturligvis af, hvor store stykker, man ønsker.

Hvor finder jeg friske dadler?

Friske dadler fås i stort set alle større supermarkeder og efterhånden også i discountsupermarkederne. De står som regel henne ved grøntsagerne, og nogle gange står de ved bageafdelingen. På pakken står der ofte "Juicy dates".

Kan jeg bruge tørrede dadler i stedet?

De tørrede dadler virker ikke så godt i lige præcis denne her sammenhæng, for de friske dadler er med til at give konsistens til kagen, og man kan ikke opnå samme konsistens med de tørrede.

Andre brugere har dog skrevet, at de har haft succes med at udbløde tørrede dadler i vand. Det har jeg dog ikke selv prøvet.

Kan kagen bages i muffinsforme?

Ja, den kan sagtens laves om til muffins, men så skal de nok bage kortere tid, så de ikke bliver tørre. Se også denne opskrift på sunde chokolademuffins - de er vildt gode.

Kan den fryses?

Ja!

Antal kalorier

Kagen indeholder i alt ca. 3.024 kalorier. Hvis den skæres ud i 16 stykker, er det altså ca. 189 kcal pr. stykke.

Til sammenligning indeholder denne "almindelige" chokoladekage ca. 225 kalorier pr. stykke af tilsvarende størrelse.

Umiddelbart er der altså ikke voldsomt mange kalorier at "spare" ved den sunde chokoladekage, men med til historien hører, at der ikke bare er tale om tomme kalorier. Den sunde chokoladekage indeholder nemlig flere fibre og giver en bedre og længere mæthedsfølelse. Derudover er kagen sødet med naturligt sukker, som optages langsommere end raffineret sukker.

Indsendt af
d.
09.08.16.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem