Salat med blommer, feta og svinemørbrad

Sund og smuk rimer på salat. I hvert fald når den laves med særligt dekorative ingredienser som blommer og rødbeder samt serveres med saftig svinemørbrad. På spændende vis sammentænkes det nemme, det velsmagende og det ernæringsrigtige.

  • Salaten anrettet på tallerkenen.

Til 3 personer

Dressing

Fedtfattig

Kog perlerugen i letsaltet vand i 20-25 minutter.

Afpuds mørbraden for sener og fedt. Krydr den med peber og brun den i halvdelen af olien på en pande. Læg skinkeskiverne på et skærebræt, så de overlapper lidt. Læg mørbraden ovenpå og vikl parmaskinken omkring. Læg mørbraden i et indfast fad og steg den i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.

Skræl rødbederne og skær dem i tern. Skær løget i strimler. Steg rødbeder og løg i resten af olien ved middel varme på panden.

Halvér blommerne, fjern stenene og skær dem i mindre stykker. Kom dem på panden. Sluk for varmen, men lad panden stå på blusset.

Hæld vandet fra den kogte perlerug, og kom rugen på panden. Bland salaten forsigtig og servér den i et fad (eller i panden), pyntet med persille og smuldret feta samt skiver af svinemørbraden.

Resten af persillen og fetaen kan serveres i skåle ved siden af.

Dressing til salaten:
Rør chutney og eddike sammen. Rør 1 spsk olie i ad gangen. Smag dressingen til med salt og peber.

Velbekomme!

Indsendt af
d.
19.09.13.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.