Salat til lasagne

Den her lækre salat er et must, når der er lasagne på menuen. Frisk agurk, peberfrugt og tomat kombineres med ristede pinjekerner og dejlig parmesanost, der giver smagen et ekstra lækkert pift.

4,5  –  2 stemmer  –  Stem her
  • Den lækre dressing er klar til at blive hældt over salaten, inden den serveres til en god lasagne
  • Med dressing og oliven er salat perfekt tilbehør til italiensk mad.
Til 4 personer
  • 40 g pinjekerner
  • 1 peberfrugt
  • 200 g cherrytomater
  • 1/2 agurk
  • 75 g blandet salat (jeg brugte napolitana - brug gerne en med rucola i)
  • ca. 10 g parmesanost
  • evt. 30 g oliven

Dressing

  • 1 bdt basilikum
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 dl olivenolie
  • 10 g parmesanost (fintrevet)
  • salt
  • peber

Rist pinjekerner på en tør pande, til de er gyldne. Hold godt øje med dem, så de ikke brænder på.

Skyl cherrytomater, og skær dem i kvarte. Skyl peberfrugt, og snit den i tynde skiver.

Skyl agurken, og skær den igennem på langs. Fjern de våde kerner i midten med en ske. Skær agurken i tynde skiver.

Skyl salaten, hvis den ikke allerede er skyllet.

Bland cherrytomater, peberfrugt, agurk og salat godt sammen. Brug en kartoffelskræller til at skrælle tynde flager af parmesanen, og drys dem over salaten.

Drys til sidst med pinjekerner og evt. oliven umiddelbart inden servering.

Dressing

Blend alle ingredienserne til dressingen godt sammen. Smag til med salt og peber, og servér den til salaten.

Indsendt af
d.
11.06.21.
Kategori:

Fakta om opskriften

Oprindelse: Det italienske køkken
Måltid: Tilbehør
Smag: Parmesan, hvidløg, tomat
Samlet tid:

Hvor mange stjerner giver du?
Stem