Stegt hjertesalat på panden

Det tager kun 4 minutter at lave de lækreste stegte hjertesalater på panden. De er sprøde og friske og får samtidig en dejlig gylden stegeskorpe.

  • De halve hjertesalater får den lækreste stegeskorpe, når de steges på panden.
  • Citron er en perfekt tilføjelse til den varme salat for at give det et lille pift.
Til 4 personer
  • 2 hjertesalater
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk smør (kan godt undlades)
  • Evt. 2 tsk citronsaft og -skal
  • salt
  • peber

Perfekt tilberedning af hjertesalat på panden

Skyl hjertesalaterne, og fjern de yderste blade. Flæk salaterne på langs.

Varm en pande op ved høj varme. Kom olien på panden, og læg de halve hjertesalater på.

Steg dem i 1 minut. Skru ned til lav varme, og tilsæt smørret. Du kan godt undlade smørret, men det giver en rigtig dejlig smag til salaten.

Tilsæt evt. citronsaft og -skal. Steg 1 minut ekstra, til salaten har fået en god gylden farve, men stadig er sprød. Krydr med salt og peber.

Se også:
Kvarte spidskål på panden

Lækre tilføjelser til den stegte hjertesalat

Skal det være ekstra lækkert, kan du med fordel tilføje en eller flere af disse ting til hjertesalaterne:

Bacon

Det er virkelig lækkert at stege lidt bacon (ca. 20 g eller 2 skiver per person) på panden, så man efterfølgende kan stege de halve salathoveder i baconfedtet. Det giver en rigtig god smag, og den sprøde, fede bacon passer perfekt til den friske salat.

Parmesan

Parmesan er en nem tilføjelse til den stegte salat - riv blot ca. 5-10 gram parmesan per person, og drys det over efter stegning. Du kan også skrælle tynde flager af osten med en kartoffelskræller, som jeg har gjort på billedet herunder:

Tynde parmesanflager gør salaterne mega lækre

Honning

Honning giver en dejlig karamelliseret smag til den stegte salat. Hæld ca. 1 spsk honning (til 4 personer) på panden, efter du har skruet ned på lav varme, og lad honningen stege med det sidste minut af stegetiden.

Kan man stege hjertesalaten på en grillpande?

Ja, du kan sagtens riste hjertesalaten på en grillpande. Læg blot salaten med skærefladen nedad, og lad være med at rykke rundt på det under stegningen. Så får du super flotte grillstriber på salaten.

Dressinger der passer perfekt til varm hjertesalat

Det er super lækkert at servere en dressing til den stegte hjertesalat, og både denne vinaigrette med sennep og honning og denne nemme salatdressing passer rigtig godt til.

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken

Tidsforbrug:
Forberedelsestid:
Stegetid:
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold

pr. personhele portionen
Kalorier90 kcal360 kcal
Kulhydrat1 g4 g
Protein1 g2 g
Fedt9 g38 g
Publiceret d.
07.03.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem