Små æbletærter med smuldredej

De her små æbletærter med smuldredej er de nemmeste kager, man kan bage. Ingredienserne bikses sammen på et øjeblik, og så skal de bare hygge sig i ovnen. De bløde, bagte æbler og den sprøde smuldredej er en suveræn kombination - især med lidt creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til.

Til 4 stk

Smuldredej

  • 75 g smør (koldt smør)
  • 60 g grovvalsede havregryn
  • 50 g brun farin
  • 75 g hvedemel
  • 1 spsk vaniljesukker

Fyld

  • 2 æbler
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/4 tsk stødt ingefær (kan undlades)

Derudover

  • 4 ramekiner (eller andre små forme)
  • lidt smør til formene

Forvarm ovnen til 180 grader.

Kom alle ingredienserne til smuldredejen op i en foodprocessor eller blender, og blend i små stød, til blandingen er blevet til groft smulder. Du kan også komme alle ingredienserne i en skål, og smuldre det godt sammen med fingrene.

Fjern kernehuset fra æblerne, og skær dem i små tern. Bland æbleternene sammen med vaniljesukker, kanel og evt. stødt ingefær. Smør formene, og fordel æblerne heri. Dæk æblerne med smuldredejen, og bag æbletærterne i ca. 35 minutter.

Servér f.eks. med vanilejis, creme fraiche eller flødeskum.

Indsendt af
d.
11.07.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
11.07.17.
Kategori: