Rabarbertærte med smuldredej
Utrolig nem og lækker rabarbertærte med sprød smuldredej, som passer perfekt sammen med de syrlige rabarber.
- 500 g rabarber
- lidt smør til at smøre fadet
- 1 spsk sukker
- 2 spsk kartoffelmel
Smuldredej
- 2 dl hvedemel
- 125 g smør
- 3 dl sukker
Skyl rabarberne grundigt og skær dem i stykker på ca. 2 cm.
Smør tærtefadet med lidt smør, og fordel rabarberne i fadet. Drys sukker og kartoffelmel over. Ryst fadet lidt så sukker og kartoffelmel fordeles mellem rabarberstykkerne.
Smuldredejen
Smuldr hvedemel og smør sammen. Bland sukkeret i.
Fordel smuldredejen over rabarberne.
Bag rabarbertærten i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 25 minutter, eller til den er lysebrund på toppen.
Kan serveres både lun og kold med f.eks. creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis, eller bare som den er.