Rabarbertærte med smuldredej
Utrolig nem og lækker rabarbertærte med sprød smuldredej, som passer perfekt sammen med de syrlige rabarber.
Inden vi fortsætter med opskriften vil jeg også lige slå et slag for min anden rabarbertærte med smuldredej, der laves med havregryn og mandler, så den bliver ekstra sprød.
Ingredienser
til 6 personer- 500 g rabarber
- lidt smør til at smøre fadet
- 1 spsk sukker
- 2 spsk kartoffelmel
Smuldredej
- 2 dl hvedemel
- 125 g smør
- 3 dl sukker
Fremgangsmåde
Skyl rabarberne grundigt og skær dem i stykker på ca. 2 cm.
Smør tærtefadet med lidt smør, og fordel rabarberne i fadet. Drys sukker og kartoffelmel over. Ryst fadet lidt så sukker og kartoffelmel fordeles mellem rabarberstykkerne.
Smuldredejen
Smuldr hvedemel og smør sammen. Bland sukkeret i.
Fordel smuldredejen over rabarberne.
Bag rabarbertærten i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 25 minutter, eller til den er lysebrun på toppen.
Servering
Kan serveres både lun og kold med f.eks. creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis, eller bare som den er.
Tip:
Skal det være ekstra luksus, så tag også et kig på den her rabarbertærte med marcipan. Den kan anbefales!