Sprøde belgiske vafler

Kombinationen af sukker og smør gør disse belgiske vafler ekstra sprøde og lækre. Denne typpe kendes i Belgien som "Liége vafler", og det er intet under, at de er så populære. De er lette at lave, og så smager de bare virkelig godt.

Til 12 stk
  • 30 g gær
  • 80 g vand
  • 1 knsp salt (fint)
  • 200 g smør
  • 2 æg (M/L)
  • 100 g sirup
  • 300 g hvedemel
  • 50 g perlesukker

Forslag til fyld

  • sirup
  • chokoladesauce
  • karamelsauce
  • flødeskum
  • vaniljeis
  • frugt (Frisk)

Kom gær, vand og salt i en skål, og bland det, til gæren er opløst.

Smelt smør i en gryde ved svag varme, og tilsæt det derefter sammen med æg og sirup.

Kom hvedemelet i lidt efter lidt, og rør dejen godt sammen, til den er ensartet.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. 50 minutter.

Kom perlesukker i dejen, og rør, til det er godt fordelt. Dejen vil falde lidt sammen, men det gør ikke noget.

Bag vaflerne i et vaffeljern ved svag varme. På mit vaffeljern tog det ca. 6-7 minutter, men det kan variere lidt.

Server vaflerne lune med valgfrit fyld til.

Tip: Hvis du har bagt de belgiske vafler dagen før, kan de opbevares i en plastikpose og derefter varmes i ovnen ved 160 grader i 5-10 minutter. Hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke.

Indsendt af
d.
18.11.15.
Kategori:
Indsendt af
d.
18.11.15.
Kategori: