Grønne asparges som tilbehør til kød

Mega god opskrift på stegte grønne asparges, der er perfekte som tilbehør til kød. De lækre asparges glaseres i smør og citron og drysses med hakkede mandler, feta og friske krydderurter.

5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • De hakkede mandler og cremede feta er lækre sammen med asparges og kød
  • Gourmet tilbehør, der smager helt vildt godt og er rigtig nemt at lave.
Til 3 personer
  • 50 g mandler
  • 2 bdt asparges
  • 50 g smør
  • saft af 1 citron (lille)
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 bdt persille eller purløg (eller halvt af hver)
  • evt. 50 g feta

Rist mandlerne på en tør pande, til de får lidt farve. Tag dem af panden, og hak dem groft.

Skyl asparges, knæk den træede ende af, og kassér dem.

Skru panden op på høj varme, og steg aspargeshovederne i 3 minutter uden fedtstof, så de får lidt farve.

Skru ned på svag varme, og tilsæt smør og citronsaft. Pres hvidløg over, og krydr med salt og peber. Steg yderligere 2-3 minutter, til aspargesene er møre, men stadig har bid.

Hak persille og/eller purløg fint. Drys krydderurter og hakkede mandler over de grønne asparges. Smuldr evt. feta over, og servér med det samme.

Se også:
Asparges med parmaskinke i ovn

Ofte stillede spørgsmål

Få svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål til opskriften herunder:

Kan man bytte de grønne asparges ud med hvide asparges?

Ja, det kan man sagtens gøre - husk blot at skrælle det yderste lag af de hvide asparges, inden du pandesteger dem.

Kan man grille dem?

Ja, du kan sagtens grille de grønne asparges i stedet for at stege dem på panden. Så er det en god idé at lægge aspargesene direkte på grillen og have en lille foliebakke med smør, citron og hvidløg, som du kan vende aspargesene i, når de har fået grillstriber.

Kan man tilføje bacon?

Det bliver ekstra lækkert, hvis du steger lidt bacon helt sprødt på en pande og drysser det over inden servering. Regn med ca. 75 g bacon (til 3 personer).

Steg gerne baconen lige efter mandlerne, for så kan du efterfølgende stege aspargesene i baconfedtet, og det smager virkelig godt.

Se lige hvor lækkert det ser ud med bacon ovenpå aspargesene

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold

pr. personhele portionen
Kalorier317 kcal950 kcal
Kulhydrat9 g26 g
Protein10 g30 g
Fedt26 g79 g


Næringsberegningen er inklusiv feta, men ikke bacon.

Andet grønt tilbehør til kød

Er du på udkig efter flere opskrifter på nemt tilbehør til kød, kan jeg især anbefale disse:

Bagt spidskål i ovnKartofler til oksemørbradSalat til oksefiletSpidskålssalat med asparges og mormordressing

Indsendt af
d.
23.12.21.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem