Perfekte asparges på panden

Se her hvordan du steger de helt perfekte asparges på panden. Møre, saftige og med masser af smag - super lækkert og nemt tilbehør.

  • Når de steges på panden, får de grønne asparges den lækreste stegeskorpe.
  • Vendt i masser af smeltet smør og med et pift af citron.
  • Anret dem evt. med et lille drys frisk krydderurt på toppen.
Til 2 personer
  • 1 bdt asparges
  • 30 g smør
  • salt
  • peber
  • evt. 1 spsk citronsaft
  • evt. 1/2 fed hvidløg (fintrevet eller presset)

Tilberedning af grønne asparges på panden

Skyl aspargesene. Knæk den træede ende af, og kassér dem.

Opvarm en pande ved høj varme (trin 7 ud af 9 på komfuret).

Kom aspargesene på panden, og steg dem ved høj varme i 2 minutter. Vend dem et par gange undervejs.

Skru ned på helt lav varme, og steg yderligere 1 minut.

Tilsæt smørret, og krydr med salt og peber. Steg ca. 4-5 minutter ekstra, til de grønne asparges er møre, men stadig har bid.

Tilsæt evt. citronsaft og hvidløg (fintrevet eller presset), når der er 1 minut tilbage af stegetiden.

Se også:
Grønne asparges som tilbehør til kød

Tips til at gøre de pandestegte asparges ekstra lækre

Jeg har samlet et par tips og tricks herunder, som får de smørstegte asparges til at smage ekstra luksus.

Lav lidt ekstra brunet smør

Det er super lækkert at tilføje dobbelt så meget smør til panden, da du så har ekstra brunet smør at hælde over de lynstegte grønne asparges lige inden servering. Det brunede smør giver en dejlig nøddeagtig smag, som passer rigtig godt til aspargesene.

Se lige i videoen her, hvor lækkert det ser ud, når de stegte asparges overhældes med brunet smør:

Tilføj sprødt bacon

Steg evt. baconskiver eller bacontern sprøde på en pande, og steg efterfølgende aspargesene i det resterende baconfedt. Drys baconen over umiddelbart inden servering. Du kan gøre det samme med parmaskinke eller serranoskinke, men de afgiver ikke helt så meget fedt, så der skal du tilføje lidt ekstra fedtstof til panden.

Beregn ca. 2 skiver bacon (eller parmaskinke) eller 15-20 g bacontern per person.

Det sprøde drys af bacon gør de grønne asparges ekstra lækre

Drys med parmesan

Riv evt. lidt parmesan groft (ca. 10 g per person), og drys det over de stegte asparges lige inden servering. Du kan også bruge en kartoffelskræller til at skrælle tynde flager af parmesanen, som jeg har gjort på billedet herunder.

Parmesan passer super godt til asparges og kan sagtens drysses over efter stegning

Hvorfor først tilsætte smør halvvejs i stegningen?

Aspargesene får en bedre stegeskorpe, hvis man venter med at tilsætte smørret. Tilsættes smørret tidligere, risikerer man både, at smørret branker, og at aspargesene koger i stedet for at stege.

Hvordan steger man hvide asparges på panden?

Du kan sagtens stege hvide asparges på samme måde som de grønne, husk blot at skrælle det yderste lag af de hvide asparges. De hvide er også ofte lidt tykkere end de grønne, så de skal som oftest stege 2-3 minutter længere, før de er rigtigt møre.

Kan man grille dem på en grillpande?

Det kan man sagtens, men så er fremgangsmåden lidt en anden. Pensl aspargesene med olivenolie, og steg dem ved middel varme på grillpanden i ca. 5-6 minutter - 3 minutter på hver side.

Sørg for kun at vende dem én gang i løbet af stegetiden, så du får flotte grillstriber.

Se her hvordan du laver asparges på grillen.

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken

Tidsforbrug:
Forberedelsestid:
Stegetid:
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold for smørstegte asparges

pr. personhele portionen
Kalorier114 kcal227 kcal
Kulhydrat3 g6 g
Protein2 g3 g
Fedt10 g21 g
Publiceret d.
14.02.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem