Stegte ris med hakket oksekød

Fuldstændig forrygende hverdagsret: Stegte ris med hakket oksekød, broccoli og peberfrugter samt sojasauce og hvidløg, der giver en ekstra god smag.

Til 3 personer
  • 250 g ris
  • salt
  • 1 bdt forårsløg
  • 1 broccoli
  • 2 peberfrugter
  • 4 fed hvidløg
  • 400 g hakket oksekød
  • 3 spsk olie
  • 4 spsk sojasauce
  • lidt sukker
  • 3 æg

Kog risene i letsaltet vand efter anvisning på pakken. Lad dem køle af efterfølgende.

Skyl forårsløg, og snit dem fint. Skyl broccoli, og skær den i små buketter. Du kan også snitte stokken fint og komme i retten. Skyl peberfrugter, og skær dem i tynde strimler. Pil hvidløg, og hak dem fint. Sæt alle grøntsagerne til side til senere.

Varm olien op i en wok eller en stor pande, og svits det hakkede oksekød heri ved høj varme, til det er godt brunet af. Tilsæt halvdelen af sojasaucen og lidt sukker.

Kom alle grøntsagerne på panden, og svits dem med i fem minutter. Tilsæt ris og den resterende mængde sojasauce, og svits igen i fem minutter.

Pisk æggene sammen. Lav lidt plads i den ene side af panden, og hæld æggene ud herpå. Rør rundt i dem, til de begynder at stivne som røræg, og bland dem herefter sammen med det andet på panden. Smag de stegte ris til med peber og evt. ekstra sojasauce.

Indsendt af
d.
15.08.19.
Kategori:
Indsendt af
d.
15.08.19.
Kategori: