Stegte ris i ovn med kylling

Det er mega nemt at lave stegte ris i ovn, og her får de selskab af kylling og masser af grøntsager, som sammen med sojasauce giver utrolig meget smag til ovnretten.

4,0  –  2 stemmer  –  Stem her
  • Retten er især god, hvis du har rester af kogte ris, der skal bruges.
  • Sojaen karamelliserer ovenpå kyllingen og giver risene virkelig meget smag, når de steges i ovnen.
Til 4 personer
  • 4 dl ris
  • 2 tsk majsstivelse
  • 1 1/2 dl sojasauce
  • 4 gulerødder
  • 4 peberfrugter
  • 1/2 squash
  • 3 spsk olie
  • 700 g kyllingeinderfilet

Serveringsforslag

  • limefrugt
  • peanuts

Kog risene efter pakkens anvisning, og lad dem køle af.

Rør majsstivelsen ud i 1/3 af sojasaucen, og tilsæt derefter det resterende soja. Bring det til en simren, og lad det tykne en smule. Tag det af varmen.

Skræl gulerødder, og skyl peberfrugter. Skær begge dele i tynde stave. Skyl squash, og skær kernerne i midten fra. Skær også squashen i tynde stave.

Vend grøntsager og de afkølede ris sammen med olien og halvdelen af sojablandingen i et fad.

Bland kyllingeinderfileterne sammen med resten af sojablandingen, og læg dem ovenpå risene i fadet.

Sæt fadet i ovnen, og steg det 25-30 minutter ved 200 grader. Skru evt. ovnen op på grill de sidste 5 minutter, så kyllingen får en dejlig karamelliseret overflade.

Servér f.eks. de stegte ris med frisk lime og grofthakkede peanuts.

Se også:
Stegte ris med kylling der laves på panden

Indsendt af
d.
16.09.21.
Kategori:

Fakta om stegte ris i ovn

Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det kinesiske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Opskriften er både glutenfri og low fodmap og så er den med i en madplan der er lavet til irritabel tyktarm og giver glad mave.

Næringsindhold for opskriften

pr. personhele portionen
Kalorier663 kcal2654 kcal
Kulhydrat79 g316 g
Protein51 g205 g
Fedt13 g54 g


Næringsberegningen omfatter ikke peanuts, lime eller andet tilbehør.

Hvor mange stjerner giver du?
Stem