Stuvet hvidkål uden fløde
God gammeldags opskrift på stuvet hvidkål uden fløde, så den er meget sundere.
Ingredienser
til 4 personer- 800 g hvidkål
- vand til kogning
- 8 dl mælk (jeg bruger letmælk, men du kan også bruge minimælk eller sødmælk)
- 5 spsk majsstivelse
- salt
- peber
- evt. 1⁄2 tsk revet muskatnød
Sådan laver du stuvet hvidkål uden fløde
Snit hvidkålen groft. Kom den i en gryde og hæld vand i til det dækker. Bring gryden i kog og lad det derefter simre svagt til kålen lige akkurat er mør, men stadig har lidt bid (ca. 5 minutter fra vandet koger).
Imens hvidkålen koger laves sovsen.
Hæld mælken i en anden gryde. Pisk majsstivelsen i. Krydr med salt, peber og evt. muskatnød. Bring gryden i kog under konstant piskning/omrøring (for at majsstivelsen ikke brænder fast i bunden). Lad sovsen koge godt igennem i ca. 5 minutter til melsmagen er væk og sovsen er tyknet til den konsistens du ønsker.
Smag sovsen til med mere salt og peber, hvis det er nødvendigt.
Hæld vandet fra den kogte hvidkål og hæld sovsen ned i gryden med kålen.
Bland det godt sammen og servér den stuvede hvidkål mens den er varm.
Jeg kan også anbefale den her:Stegt hvidkål på panden
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Næringsindhold for stuvet hvidkål uden fløde
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 182 kcal | 729 kcal |
Kulhydrat | 29 g | 115 g |
Protein | 9 g | 38 g |
Fedt | 2 g | 8 g |
Fedtfattig stuvning uden opbagning
Udover at man sparer rigtig mange kalorier ved at lave stuvningen uden fløde, så sparer man også nogle kalorier ved at lave den med maizena/majsstivelse i stedet for en opbagning med mel og smør.
Samlet set sparer man næsten 50% af kalorierne i forhold til hvis den var flødestuvet og med opbagning (lidt afhængig af hvilken opskrift der sammenlignes med).