Stegt hvidkål på panden

Se hvordan du bedst steger hvidkål på panden, så det bliver dejlig karamelliseret og perfekt mørt. Rigtig godt tilbehør, der er klar på ganske få minutter.

  • Hvidkålen bliver dejlig karamelliseret, når den steges på panden.
  • Simpelt og super lækker snittet hvidkål som tilbehør til alle retter.
Til 2 personer

Tilberedning af hvidkål på panden

Fjern de yderste blade af hvidkålen, og skær stokken fra. Skyl hvidkålen godt, og tør den med et rent viskestykke.

Snit kålen fint.

Stegning

Opvarm en pande ved middelhøj varme (ca. trin 6 ud af 9 på komfuret), og tilsæt olie.

Kom den snittede hvidkål på panden, og steg det i 6-7 minutter, til kålen er mør og gylden. Krydr med salt og peber.

Tilsæt evt. smør, når der er 2 minutter tilbage af stegetiden. Smørret giver en rigtig lækker smag til kålen, men det kan sagtens undlades.

Rør rundt i kålen flere gange undervejs i stegningen, så den bliver godt karamelliseret over det hele.

Se her hvordan du steger kvarte spidskål på panden

Hvor mange gram hvidkål skal man bruge?

Størrelsen på et hvidkålshoved kan variere ret meget, så beregn ca. 175 g snittet hvidkål per person. Det svarer til 1/4 normal størrelse hvidkål eller 1/2 lille hvidkål.

Lækre variationer af stegt hvidkål

Du kan sagtens servere den ristede hvidkål, som den er, men der er nogle nemme varianter, du kan kaste dig over, hvis det skal være ekstra lækkert.

Med soja

Giv kålen et dejligt asiatisk pift med lidt sojasauce. Tilsæt ca. 2 spsk sojasauce (til 2 personer) i de sidste 2 minutter af stegetiden.

Med karry

Karrykål smager virkelig godt, og det er nemt at lave. Tilføj blot 1 spsk karry (til 2 personer) til den stegte hvidkål, når der er 1-2 minutter af stegetiden.

Med bacon

Start med at stege ca. 20 g bacon per person sprød på en pande. Brug gerne den samme pande, som du vil stege hvidkålen på. Det er nemlig super lækkert at stege hvidkålen i det resterende baconfedt - så får det en virkelig lækker smag. Drys baconen over, efter hvidkålen er stegt.

Med oksekød, kylling eller andet kød

Hvis du tilsætter kød, f.eks. oksekød eller kylling, kan du forvandle den stegte hvidkål fra at være tilbehør til at være en helstøbt hverdagsret.

Beregn ca. 150 g kød per person, og start med at stege det på panden, til det er mørt. Tag kødet op, imens du steger hvidkålen. Bruger du hakket kød, kan du sagtens lade kødet blive på panden, imens du steger kålen.

Skal der ekstra smag i, kan du med fordel tilføje f.eks. soja eller karry som beskrevet i afsnittene ovenfor.

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken

Tidsforbrug:
Forberedelsestid:
Stegetid:
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold for stegt hvidkål

pr. personhele portionen
Kalorier170 kcal339 kcal
Kulhydrat9 g18 g
Protein2 g4 g
Fedt13 g26 g


Næringsberegningen dækker kun selve grundopskriften på stegt hvidkål - ikke de foreslåede tilføjelser såsom bacon eller andet kød.

Flere lækre pandestegte grøntsager

Pandestegte grøntsager er rigtig lækre, og har du appetit efter flere, kan du tage et kig på disse nemme opskrifter:

Stegt blomkål på pandenSmørstegte gulerødderPerfekt stegte rosenkål på panden

Publiceret d.
07.03.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem