Sund kylling i karry
Nem og sund opskrift på kylling i karry med masser af grøntsager i sovsen. Det giver både ekstra smag og gør den dejligt cremet, og så indeholder den kun 344 kalorier pr. person.
Ingredienser
til 2 personer- 300 g kyllingefilet
- 2 gulerødder
- 200 g blomkål
- 3 dl vand
- 1 hønsebouillonterning
- 1 fed hvidløg
- 1 løg
- 1 spsk mild karry
- evt. 1⁄2 tsk gurkemeje
- 2 tsk olie til stegning
- 1 dl madlavningsfløde eller kokosmælk
- salt
- peber
Forslag til servering
- F.eks. fuldkornsris eller blomkålsris
Sådan laver du kylling i karry på en sundere måde
Pil løg og skær det i mindre stykker (det skal blendes senere, så det behøver ikke at hakkes fint). Steg det i halvdelen af olien i en gryde.
Pil hvidløg og skær det over. Kom det i gryden.
Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker. Kom stykkerne i gryden.
Skyl blomkålen. Skær den i grove stykker og kom dem i gryden. Tilsæt vand og bouillonterning og lad grøntsagerne koge under låg til de er helt møre (ca. 15 minutter).
Skær kyllingen i mundrette stykker. Varm resten af olien op i en anden gryde eller stor pande og brænd karryen af deri. Tilsæt evt. gurkemeje. Tilsæt kyllingestykkerne og svits dem på alle sider.
Blend de kogte grøntsager (vandet skal IKKE hældes fra). Hæld grøntsagsmosen over kyllingen og bland det godt sammen.
Rør madlavningsfløde eller kokosmælk i. Smag til med salt, peber og evt. mere karry efter behov.
Servér f.eks. med fuldkornsris eller grøntsagsris - jeg kan anbefale disse:
Blomkålsris
Broccoli-blomkålsris
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det indiske køkken
Tidsforbrug:
Næringsindhold for sund kylling i karry
| pr. person | total | |
|---|---|---|
| Kalorier | 344 kcal | 689 kcal |
| Kulhydrat | 18 g | 35 g |
| Protein | 36 g | 72 g |
| Fedt | 13 g | 26 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på kylling i karry - ikke tilbehør såsom ris eller blomkålsris.