Sunde boller i karry med få kalorier

Super lækker og meget sundere variant af boller i karry med masser af grøntsager og ganske få kalorier. Og man skal endda ikke engang stå og bakse med en opbagt sovs, så det er en fantastisk nem hverdagsret at kaste sig over.

5,0  –  2 stemmer  –  Stem her
  • Hele retten laves i bare én gryde, så det er super nemt, selvom det er sundt og fedtfattigt.
  • Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men der er propfyldt med grøntsager i sovsen.
Til 4 personer

Kødboller

  • 1 løg
  • 400 g fedtfattigt hakket svinekød (4-7 % fedt)
  • 1 æg
  • 2 tsk salt
  • peber
  • 7 dl vand
  • 2 hønsebouillonterninger

Karrysovs

  • 1 løg (lille)
  • 200 g gulerødder
  • 1/2 squash
  • 1 blomkål (lille)
  • 2 spsk karry

Serveringsforslag

  • brune ris

Kødboller

Pil løg, og hak det fint. Bland det godt sammen med hakket svinekød, æg og salt. Krydr farsen med peber.

Bring vandet til en let simren i en gryde. Opløs hønsebouillonterninger i vandet.

Form farsen til kødboller, og kom dem ned i hønsebouillonen i gryden. Det er vigtigt, at kødbollerne ligger i ét lag, så kog dem evt. ad flere omgange.

Damp kødbollerne i ca. 8-10 minutter, til de er gennemstegte. Forbered ingredienserne til karrysovsen, imens kødbollerne koger.

Tag kødbollerne op, men lad bouillonen blive i gryden.

Sund karrysovs

Pil løg, og skær det i skiver.

Skræl gulerødder, og skær dem i tern. Skyl squashen, og skær også denne i tern.

Skyl blomkålen, og del den i stok og top. Skær toppen i buketter, og skær stokken i små tern.

Kom grøntsagerne op til hønsebouillonen i gryden, og tilsæt karry. Lad det koge i ca. 10-15 minutter, til alle grøntsagerne er helt møre. Kogetiden afhænger af, hvor store stykker, du har skåret dine grøntsager i.

Blend sovsen, til den er helt glat og cremet. Kom sovs og kødboller tilbage i gryden, og lad det simre i ca. 5 minutter, til bollerne er genvarmede.

Servér f.eks. med brune ris eller grøntsagsris, hvis det skal være low carb.

Indsendt af
d.
28.09.21.
Kategori:

Sundt tilbehør til retten

Jeg kan anbefale at servere retten med kogte brune ris blandet med dampet spidskål - super lækkert og sundt tilbehør, hvor du skal bruge følgende (til 4 personer):

  • 5 dl vand
  • Salt
  • 200 g brune ris
  • 1 lille spidskål

Bring vandet i kog, og krydr det med salt. Tilsæt de brune ris, og kog dem i 25 minutter under låg. Skyl spidskål, og hak det helt fint. Kom den hakkede spidskål op i gryden til risene, og kog begge dele yderligere 10 minutter. Lad det trække under låg i 5 minutter inden servering.

Hvis du serverer dette tilbehør til de sunde boller i karry, kommer det samlede kalorietal for retten op på 496 kalorier per person.

Fakta om opskriften

Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:

Næringsindhold for sunde boller i karry

pr. personhele portionen
Kalorier263 kcal1050 kcal
Kulhydrat14 g57 g
Protein27 g109 g
Fedt9 g36 g


Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på boller i karry - ikke ris eller andet tilbehør. Se her hvordan vi beregner kalorieindholdet.

Madplan med få kalorier

De sunde boller i karry er en af retterne i denne kalorielette madplan, som jeg varmt kan anbefale:

Madplan med boller i karry og få kalorier

Hvor mange stjerner giver du?
Stem