Fyldt avocado med tun

Virkelig nem og lækker opskrift på fyldte avocadoer med tun. Kan både spises til frokost, aftensmad eller som forret.

Til 4 personer
  • 2 ds tun
  • 1/4 rødløg
  • 1 rød chili
  • 100 g tomater (jeg brugte cherrytomater, men alle slags tomater kan bruges)
  • 1 bdt purløg
  • 4 avocadoer
  • salt
  • peber
  • saften fra 1 limefrugt
  • creme fraiche

Pres tunen fri for væde, og kom den i en skål.

Hak rødløget fint, og kom halvdelen i skålen med tun. Kom den anden halvdel i en lille skål, og gem det til pynt/drys.

Skyl chilien, og flæk den på langs. Fjern kernerne og de lyse "hinder", og snit chilien fint. Kom den i skålen med tun.

Skyl tomaterne, og lad dem dryppe godt af. Skær dem i fine tern, og kom dem i skålen med tunfyld.

Skyl purløget, og lad det dryppe godt af. Dup det evt. tørt med lidt køkkenrulle. Hak/klip purløget fint, og bland halvdelen i tunfyldet. Kom den anden halvdel i en lille skål, og brug det som drys ved servéring.

Krydr fyldet med salt og peber, og bland godt rundt.

Skær avocadoerne over på langs, og fjern stenene. Dryp limesaft over - det forhindrer avocadoerne i at blive brune. Pres evt. resten af limesaften over tunfyldet.

Fyld avocadoerne med tunfyld, og kom en klat creme fraiche på toppen. Drys med rødløg og purløg.

Frokost, forret eller hovedret?

Mængderne i ingredienslisten svarer til frokost eller forret til 4 personer eller hovedret/aftensmad til 2 personer.

Hvis de fyldte avocadoer spises som frokost eller hovedret/aftensmad, så kan de evt. servéres med ristet rugbrød og blødkogte æg - det er en lækker kombination.

Indsendt af
d.
16.08.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
16.08.17.
Kategori: