Sunde müslibarer

Utroligt lækre müslibarer, der som en ekstra bonus er sunde, da de er helt uden raffineret sukker. I stedet er de sødet med dadler og appelsinsaft, og så indeholder de en masse fibre og sunde fedtstoffer fra kokosolie, mandler, frø og kerner.

Til 20 stk
  • 3 spsk kokosolie
  • 275 g dadler
  • 3/4 dl appelsinsaft
  • 275 g grovvalsede havregryn
  • 50 g kokosmel
  • 25 g sesamfrø
  • 25 g solsikkekerner
  • 25 g græskarkerner
  • 1 knsp salt
  • 150 g mandler
  • 75 g mørk chokolade (eller tørret frugt)

Forvarm ovnen til 160 grader.

Start med at smelte kokosolien, hvis den ikke er flydende i forvejen. Fjern stenene fra dadlerne, og blend dem sammen med kokosolie og appelsinsaft.

Bland grovvalsede havregryn, kokosmel, sesamfrø, solsikkekerner, græskarkerner og salt sammen i en skål. Hak mandlerne groft, og kom dem op i skålen. Tilsæt dadelmassen, og bland godt. Det er nemmest at gøre med hænderne. Hak chokoladen så groft, som du ønsker, og bland den i.

Beklæd en form på ca. 20x30 cm med bagepapir, og kom blandingen op i. Fordel det, og tryk det godt sammen i fadet. Bag i ca. 50-55 minutter, til overfladen er gylden.

Lad müslibarerne køle helt af, og skær dem ud i passende stykker. Opbevar dem på køl i en lufttæt beholder, så er der en sund snack lige ved hånden, når lækkersulten melder sig.

Indsendt af
d.
28.04.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
28.04.17.
Kategori: