Sund squashkage

Foruden at være supernem at lave, er denne lækre og svampede squashkage også sund. Her kan man altså både spise kage og få lidt grønt indenbords - ren win-win!

Til 1 portion
  • 1 1/2 dl grovvalsede havregryn
  • 100 g mandler
  • 1 1/2 tsk vaniljepulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 180 g friske dadler (uden sten)
  • 3 æg
  • 175 g squash

Topping/pynt

  • 30 g mørk chokolade

Forvarm ovnen til 180 grader.

Blend havregryn og mandler til fint mel i en foodprocessor, blender eller minihakker. Bland det sammen med vaniljepulver, kanel og bagepulver.

Blend dadlerne med æg, og riv squashen på den grove side af rivejernet. Bland de tørre ingredienser sammen med dadelmassen og den revne squash.

Fordel dejen i en form beklædt med bagepapir (jeg brugte en på 20x20 cm). Bag den sunde squashkage i ca. 30 minutter.

Hak den mørke chokolade til toppingen, og drys den over den varme kage. Brug en kniv eller dejskraber til at fordele den smeltede chokolade på kagen. Pynt evt. også med tynde chokoladeflager.

OBS! 1 portion giver ca. 9 stykker.

Indsendt af
d.
23.10.17.
Kategori:
Annonce

Kan kagen laves med tørrede dadler i stedet for friske?

Det er ikke hensigtsmæssigt at bruge tørrede dadler til denne kage, da de friske dadler ikke blot søder, men også giver en dejlig svampet konsistens, som ikke kan opnås på samme måde med tørrede dadler.

Andre har dog haft succes med at udbløde tørrede dadler i vand, inden de bruges i kagen, men jeg har ikke selv prøvet det, så jeg kan ikke garantere for resultatet.

Hvorfor er denne kage sundere?

Den sunde squashkage indeholder flere fibre end en traditionel squashkage med smør, raffineret sukker og hvedemel. Derfor giver den en længere mæthedsfornemmelse, og der er ikke tale om tomme kalorier som i almindelige kager.

Hvor mange kalorier er der i kagen?

Samlet set er der ca. 2100 kalorier i kagen, hvilket svarer til omkring 230 kalorier per stykke, hvis man skærer kagen i 9 stykker (men så er det også nogle gode store stykker kage, man får).

Indsendt af
d.
23.10.17.
Kategori: