Sund gulerodskage

Fantastisk lækker gulerodskage, der tilmed er sund. Kagen indeholder hverken mel eller sukker, men smager nøjagtigt ligesom en klassisk gulerodskage. Den søde kage ledsages af en skøn og syrlig frosting på toppen.

xxxxxxxxxi
4,7  –  9 stemmer  –  Stem her
Til 1 springform

Gulerodskage

  • 2 dl havregryn
  • 1 1/2 dl mandler
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 knsp salt
  • 300 g gulerødder
  • 200 g friske dadler (uden sten)
  • 1/2 dl olie
  • 3 æg
  • Lidt olie eller andet fedtstof til at smøre formen

Frosting

  • 100 g flødeost naturel
  • 40 g skyr
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 spsk sirup
  • 1 tsk citronsaft
  • Evt. 1 håndfuld mandler

Kom havregryn i en minihakker, og blend det til helt fint mel. Gør det samme med mandlerne. Kom begge typer ’mel’ i en skål. Rør vaniljepulver, kanel, bagepulver, natron og salt i.

Skyl gulerødderne, skræl dem, og riv dem på et rivejern. Stil dem til side.

Fjern stenene fra dadlerne, og kom dem i en minihakker sammen med olien. Blend, indtil massen begynder at blive cremet. Kom æg i, og blend, til der ikke er flere klumper.

Kom dadelmassen i en skål, og rør de revne gulerødder i. Bland melblandingen i dejen, og rør det hele godt sammen.

Smør en springform (24 cm) med lidt fedtstof, og kom dejen heri. Bag gulerodskagen ved 175 grader i ca. 45-50 minutter.

Lad kagen køle helt af, inden frostingen kommes på.

Frosting:
Bland flødeost, skyr, vaniljepulver, sirup og citronsaft i en skål, og pisk det hele godt sammen. Smør frostingen ud over kagen.

Hak evt. nogle mandler, og drys dem på toppen.
Indsendt af
d.
17.09.15.
Kategori:

Hvor mange personer er der til?

Det afhænger selvfølgelig af, hvor store stykker, man skærer, men jeg har fået til omkring 10-12 personer, når jeg har bagt kagen.

Næringsindhold for gulerodskagen

pr. stykkehele kagen
Kalorier234 kcal2805 kcal
Kulhydrat21 g249 g
Protein6 g72 g
Fedt13 g160 g


*Næringsberegningen tager udgangspunkt i, at kagen skæres i 12 stykker.

Hvorfor er kagen sund?

Kagen er sundere relativt set, da ingredienser som f.eks. hvedemel og raffineret sukker er skiftet ud med dadler, havregryn og mandler. Kaloriemæssigt er det ikke sikkert, at kagen er sundere, men ingredienserne i denne kage indeholder flere gode sager, end der traditionelt set er i sådan en kage.

Flere billeder

Et stykke med frosting.

Kagen set oppefra.

Annonce

Indsendt af
d.
17.09.15.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem