Tærte med gedeost og rødløg

Virkelig lækker tærte med rødløg og timian i fyldet samt gedeost på toppen. Det er både dekorativt, og så giver det en lækker smag til tærten, som selvfølgelig også sagtens kan bages i et rundt tærtefad.

Til 1 tærteform
  • 1 tærtedej (du kan købe den færdiglavet eller lave den selv)
  • 450 g rødløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk tørret timian
  • 5 æg (store)
  • 2 1/2 dl creme fraiche
  • 1 tsk salt
  • peber
  • 180 g gedeost (gederulle)

Forvarm ovnen til 225 grader.

Fordel tærtedejen i formen, og prik huller i bunden. Jeg brugte en firkantet tærteform på 23 x 23 cm, men du kan også sagtens bruge en rund form (på ca. 26 cm i diameter). Forbag tærtedejen i 10 minutter.

Skær rødløg i skiver, og steg dem i olien på en pande. Tilsæt timian, når rødløgene er blevet glasagtige, og lad det svitse med i 2 minutter. Lad dem køle af.

Kom æg, creme fraiche, salt og peber i en skål, og rør det sammen. Tilsæt løgene. Fordel massen i den forbagte tærtebund.

Skær gedeosten i skiver, og fordel dem på toppen af tærten. Bag den færdig ved 200 grader i ca. 35 minutter.

Indsendt af
d.
10.11.16.
Kategori:
Indsendt af
d.
10.11.16.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem