Tærte med oksekød, peberfrugt og feta

Denne super lækre tærte med oksekød, peberfrugt og feta smager helt eminent. Oksekødet bliver krydret perfekt med spidskommen, og tærten får et skønt smagsløft af den dejlige fetaost. Servér den for sig selv eller med en skøn salat til.

Til 4 personer
  • 1 rødløg
  • 2 peberfrugter
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 1/4 spsk spidskommen
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 dl frossen hakket spinat (optøet - spinaten kan undlades, hvis du foretrækker tærten uden)
  • salt
  • peber
  • 1 rulle tærtedej
  • 5 æg
  • 2 dl creme fraiche 18%
  • 100 g feta (helst fra blok)

Pil rødløget, halvér det, og snit det i tynde skiver. Skyl peberfrugter, fjern de hvide hinder og kernerne, og skær dem i skiver. Pil hvidløg, og hak det fint.

Svits grøntsagerne i olien på en stegepande ved middel varme, til løgene begynder at falde lidt sammen.

Skub grøntsagerne over til den ene side af panden, og tilsæt oksekødet. Skru lidt op for varmen, og brun det godt af. Tilsæt spidskommen og tomatpuré, og lad det svitse med et par minutter.

Knug spinaten fri for vand, og bland den sammen med kødet. Smag til med salt og peber. Hæld fyldet op i en sigte, og lad det stå og køle af.

Beklæd en tærteform med tærtedej, og prik huller med en gaffel. Forbag tærtebunden i 15 minutter ved 190 grader.

Pisk imens æg og creme fraiche sammen, og krydr godt med salt og peber. Skær også fetaen i tern.

Tag tærtebunden ud, og fordel kødfyld og feta herpå. Hæld æggemassen over, og bag tærten færdig i 35-40 minutter.

Indsendt af
d.
20.03.18.
Kategori:
Indsendt af
d.
20.03.18.
Kategori: