Tilbehør til forårsruller og dumplings

Det lækreste tilbehør til forårsruller og dumplings, som består af en super sprød salat og to rigtig gode dips - både en peanutbutterdip og en frisk sojadip.

  • Den sprøde kålsalat og de to lækre dips er klar til at blive serveret som tilbehør til forårsruller eller dumplings.
Til 4 personer

Asiatisk salat

  • 1/2 spidskål
  • 200 g gulerødder
  • 1/2 agurk
  • 4 forårsløg
  • evt. 125 g sukkerærter eller lidt koriander (til at give salaten et mere asiatisk twist)
  • evt. 1/2 rød chili (frisk)
  • 1 spsk limesaft
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 spsk olie
  • 100 g peanuts

Peanutbutter-dip

  • 1 fed hvidløg (lille)
  • 200 g peanutbutter (creamy)
  • 4 tsk limesaft
  • 5 tsk sojasauce
  • 6 spsk kogende vand

Sojadip

  • 25 g sesamfrø
  • 1 forårsløg
  • 1 tsk chili (finthakket)
  • 1 dl sojasauce (eller hoisin)
  • 2 spsk limesaft
  • 4 spsk honning
  • 1 fed hvidløg (lille)

Frisk asiatisk salat

Skyl spidskål, og snit det fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde strimler. Skyl agurken, og fjern de våde kerner i midten. Skær også agurken i tynde strimler. Rens forårsløg, og snit dem fint.

Skyl evt. slikærter (eller koriander) og chili, hvis du vil bruge det i salaten. Skær slikærter i mindre stykker og hak chilien fint. Du kan også servere chilien ved siden af, så man selv kan bestemme, om man vil have det i kålsalaten.

Bland alle grøntsagerne sammen, og tilsæt limesaft, soja og olie. Vend det godt sammen.

Hak peanutsene groft, og bland dem i salaten umiddelbart inden servering.

2 slags dip, der er perfekte som tilbehør

Begge disse dips passer rigtig godt til både forårsruller og dumplings, og de kan også bruges som dressing til salaten. Vælg selv, om du kun vil lave den ene eller begge to.

God peanutbutter-dip

Pil hvidløget, og riv det fint. Rør det sammen med peanutbutter, limesaft, soja og kogende vand til en cremet dip.

Sojadip til forårsruller og dumplings

Rist sesamfrøene på en tør pande.

Skyl forårsløg og chili, og hak begge dele fint.

Rør sesamfrø, forårsløg, chili, soja, limesaft og honning sammen.

Pil hvidløg, riv det helt fint, og rør det i dippen.

Se mere:
Det er også super lækkert at servere stegte ris til forårsruller og dumplings.

Lav en lækker hoisindip i stedet for sojadippen

Du kan sagtens lave sojadippen om til en lækker hoisindip. Erstat blot soja med hoisin og undlad at komme honningen i, da hoisinsaucen er meget sød i forvejen.

Her er dippen lavet med hoisinsauce i stedet for soja

Sådan laver du kålsalaten til en god nudelsalat

Til 4 personer skal du koge ca. 150 g risnudler (eller dine foretrukne nudler) i ca. 4-5 minutter. Skyl nudlerne med koldt vand efter kogning, og lad dem dryppe godt af. Bland herefter nudlerne sammen med salaten.

Tilføj nudler og få en mere fyldig salat

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det kinesiske køkken
Tidsforbrug:
Passer godt til: Dumplings, gyoza, rispapirruller, forårsruller i det hele taget.

Næringsindhold for salaten

pr. personhele portionen
Kalorier254 kcal1017 kcal
Kulhydrat12 g47 g
Protein11 g43 g
Fedt17 g68 g


Næringsindhold for peanutbutter-dip

pr. personhele portionen
Kalorier312 kcal1250 kcal
Kulhydrat5 g20 g
Protein17 g67 g
Fedt24 g96 g

Næringsindhold for sojadip

pr. personhele portionen
Kalorier133 kcal532 kcal
Kulhydrat20 g79 g
Protein4 g15 g
Fedt3 g14 g


4 nemme opskrifter på dumplings og forårsruller

Her får du 4 super lækre og nemme opskrifter på dumplings og forårsruller i forskellige varianter:

Forårsruller med oksekødRispapirruller med rejerDumplings med svinekødVegetar dumplings

Publiceret d.
01.02.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem