Gullasch i stegeso

Gullasch er perfekt at lave i stegeso, for oksekødet bliver sindssygt mørt og den lange stegetid giver sovsen masser af smag. Det er dejlig hyggemad, der passer sig selv i ovnen, men smager, som om man har brugt hele dagen i køkkenet.

Til 4 personer
  • 5 gulerødder (små)
  • 3 peberfrugter
  • 3 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 800 g oksebov
  • 120 g tomatpuré
  • 1 ds hakkede tomater
  • 5 dl oksebouillon (evt mere)
  • 1 1/2 spsk paprika
  • 1/2 tsk salt
  • peber
  • 3 laurbærblade

Serveringsforslag

  • ris
  • kartoffelmos



Skræl gulerødderne, og skær dem i mundrette bidder. Fjern kerner og de hvide hinder fra peberfrugterne, og skær dem i grove tern. Skær løgene i halve, og snit dem i skiver. Hak hvidløg fint, og kom alle grøntsagerne op i en stegeso.

Fjern fedt og sener fra okseboven, og skær den i store tern på ca. 8x8 cm. Kom kødet op i stegesoen til grøntsagerne.

Bland tomatpuré, hakkede tomater, oksebouillon, paprika og salt sammen. Krydr godt med peber, og hæld sovsen i stegesoen. Tilsæt laurbærblade, og læg låg på. Sæt stegesoen i ovnen, og tænd på 160 grader. Lad gullaschen stege i ca. 3 timer, til kødet er helt mørt og let kan trækkes fra hinanden.

Servér med f.eks. kartoffelmos eller ris.

Indsendt af
d.
04.12.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
04.12.17.
Kategori: