Ungarsk paprikagryde med smeltende mørt oksekød

Klassisk ungarsk paprikagryde med skært oksekød, hvor langtids-tilberedningen gør kødet smeltende mørt.

Til 3 personer
  • 3 peberfrugter
  • 400 g gulerødder
  • 3 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk hvedemel
  • salt
  • peber
  • 600 g skært oksekød i tern (f.eks. oksebov eller okseklump i tern)
  • 3 spsk olie eller smør til stegning
  • 6 spsk paprika (mild)
  • 2 spsk spidskommen
  • 6 dl vand (lidt ad gangen)
  • 1 terning oksebouillon (kan udelades)
  • evt. 3 laurbærblade (kan sagtens udelades)

Skyl peberfrugterne og skær dem i grove tern. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver/mundrette stykker.
Pil løg og hvidløg og hak dem.

Bland hvedemel, salt og peber sammen i en frysepose eller en skål. Kom oksekødet i posen/skålen og bland godt rundt, så melet fordeles på kødet.

Kom olie eller smør i en gryde, og brun kødet deri ved middel-høj varme. Pas på det ikke brænder på.

Tilsæt løg og hvidløg, og lad det stege et minuts tid. Kom gulerødderne i og blandt godt rundt.

Kom peberfrugt, paprika og spidskommen i gryden. Lad det stege et minuts tid. Rør godt rundt.

Tilsæt vand, bouillonterning og laurbærblade. Lad den ungarske paprikagryde simre ved lav varme i ca. 1,5 time uden låg, så sovsen kan koge ind og få en god konsistens og intens smag.

Smag til med salt og peber og servér f.eks. med kartoffelmos eller blomkålsmos (som jeg synes er nemmere end kartoffelmos) eller ris, hvis det skal være ekstra nemt.

Indsendt af
d.
02.01.19.
Kategori:

Tip:

Hvis kødet ikke er helt mørt efter 1,5 time, kan du lade paprikagryden simre lidt længere. Men så kan det være, at du skal lægge låg på gryden, så sovsen ikke koger for meget ind. Du kan naturligvis også tilsætte mere vand, men pas på du ikke fortynder den for meget.

Indsendt af
d.
02.01.19.
Kategori: