Ungarsk gullash - lækker opskrift

Lækker opskrift på ungarsk gullash med mørt oksekød og gode grøntsager i en vidunderlig paprikasauce med masser af smag.

Til 4 personer
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 2 peberfrugter
  • 2 spsk smør
  • ca. 600 g oksekød i tern
  • 4 spsk paprika (mild)
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 dl oksebouillon
  • 2 laurbærblade
  • salt
  • peber
  • evt. 1 spsk majsstivelse til at jævne gullaschen med, hvis du foretrækker en lidt tyk konsistens

Tilbehør

  • kartoffelmos eller ris
  • creme fraiche

Hak løgene og snit hvidløgene fint. Skræl gulerødderne og skær dem i grove skiver. Skær peberfrugterne i store tern.

Smelt smørret i en gryde og brun kødet deri ved høj varme. Tag derefter kødet op af gryden og læg det på en tallerken.

Kom løg og hvidløg i gryden og svits det et øjeblik inden gulerødder og peberfrugter også kommes i. Svits det lidt (skal ikke brunes). Tilsæt paprika og tomatpuré og steg et øjeblik.

Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt ligeledes de hakkede tomater, oksebouillon og laurbærblade.

Lad gullashen simre under låg i minimum halvanden times tid.

Tag låget af gryden. Smag til med salt og peber. Jævn evt. retten med lidt majsstivelse, hvis du foretrækker en lidt tykkere gullash.

Indsendt af
d.
30.12.16.
Kategori:
Indsendt af
d.
30.12.16.
Kategori: