Webopskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Salater
  • Kager
  • Bagværk
  • Mest populære
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Fastelavnsboller - Opskrifter på Fastelavnsboller

Til enhver rigtig fastelavn hører fastelavnsboller så man rigtigt kan forkæle sig selv og sine nærmeste. Prøv en af vores rigtigt gode opskrifter såsom fastelavnsboller med flødeskum, creme eller remonce. Der er også fedtfattige varianter.

  • Fyld til fastelavnsboller
        Gammeldags creme til fastelavnsboller lavet af flødeskum og kagecreme.
        Creme til fastelavnsboller

        Se hvordan man laver den bedste creme til fastelavnsboller ved at blande flødeskum og kagecreme.

        Smugkig på ingredienser
        • 3 blade husblas
        • 1 brev kagecremepulver à 85 gram
        • 5 dl sødmælk
        • 5 dl fløde
        Bollerne fyldes med flødeskum og kagecreme.
        Fastelavnsboller med kagecreme og flødeskum

        Lær at lave dekorative fastelavnsboller rigtigt, helt fra bunden og imponer hele familien, børnene ikke mindst. Lige så snaskede som det hører sig til!

        Smugkig på ingredienser
        • 2 dl vand
        • 50 g gær
        • 2 æg
        • 700 g hvedemel
        • 50 g sukker
        • 50 g smør
        • 1 tsk salt
        • 500 g smør (koldt, til udrulning)
        • flødeskum
        • kagecreme
        • flormelis
        • vand
        • evt. frugtfarve
        Bollerne på fad klar til servering.
        Fastelavnsboller med creme

        Forkæl dig selv og dine nærmeste med friskbagte fastelavnsboller med creme. Se hvordan du laver dem med denne opskrift.

        Smugkig på ingredienser
        • 1 dl mælk
        • 25 g gær
        • 25 g sukker
        • 1 knsp salt
        • 1 æg
        • 100 g smør
        • 250 g hvedemel
        • 4 æggeblommer
        • 1 tsk vaniljesukker
        • 35 g sukker
        • 2 tsk hvedemel
        • 1/4 l mælk
        • 1/2 pasteuriseret æggehvide (eller vand)
        • flormelis
        • kakaopulver
        Dekorative og fedtfattige fastelavnsboller.
        Fedtfattige Fastelavnsboller

        Har du heller ikke lyst til at undvære fastelavnsbollerne til fastelavn? Med denne opskrift kan du lave dem superlækre og fedtfattige på samme tid.

        Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
        • 50 g gær
        • 1/2 dl vand (håndvarmt)
        • 1 tsk sukker
        • 2 tsk salt
        • 2 dl skummetmælk eller minimælk
        • 1 æg
        • 2 spsk olie
        • 500 g hvedemel (eller halvt hvedemel og halvt fuldkornshvedemel)
        • 2 æg
        • 2 spsk majsstivelse
        • 4 dl skummetmælk eller minimælk
        • 2 dråber vaniljeessens
        • ca. 2 tsk sødemiddel (smag dig frem for sødmen kan variere)
        Fastelavnsboller croissant med creme som fyld og flormelis på toppen.
        Fastelavnsboller i croissant

        Verdens måske nemmeste fastelavnsboller i croissant. De kan virkelig anbefales.

        Smugkig på ingredienser
        • 4 croissanter (færdigkøbte fra frost)
        • evt. flormelis til drys eller glasur
        • Det nemmeste er færdiglavet kagecreme eller flødeskum og syltetøj, men du kan fylde dem med lige det fyld du har lyst til.
        Fastelavnsbolle med drys på toppen.
        Fastelavnsboller med marcipanremonce

        God klassisk opskrift på fastelavnsboller med marcipanremonce, som kan drysses med sukker, nødder eller mandelsplitter efter smag.

        Smugkig på ingredienser
        • 200 g smør
        • 300 g mel
        • 3 spsk sukker
        • 2 æg
        • 50 g gær
        • 1 spsk vand
        • 125 g sukker
        • 125 g smør
        • 125 g marcipan
        • æg (eller mælk eller kaffe)
        • perlesukker (eller flormelis)
        • evt. mandelsplitter (eller hakkede nødder)
        Dejlige fastelavnsboller
        Fastelavnsboller med remonce

        Disse fantastiske fastelavnsboller er med remonce i midten og med glasur på toppen som det sig rigtigt hører til.

        Smugkig på ingredienser
        • 2 dl mælk
        • 50 g gær
        • 200 g smør
        • 50 g sukker
        • 2 æg
        • 1 tsk salt
        • 1/2 kg hvedemel
        • 150 g smør
        • 150 g sukker
        • 1 pasteuriseret æggehvide
        • flormelis
        • evt. kakaopulver
        Annonce
        Lækre fastelavnsboller på gammeldags facon med vaniljecreme og remonce indeni.
        Gammeldags fastelavnsboller

        Suveræne fastelavnsboller af den gammeldags slags med en blød og luftig bolle, der er fyldt med både remonce og vaniljecreme, så de er ekstra lækre.

        Smugkig på ingredienser
        • 2 dl sødmælk
        • 1 1/2 dl fløde
        • 3/4 vaniljestang
        • 75 g sukker
        • 2 æg
        • 2 1/4 spsk majsstivelse
        • 80 g smør
        • 2 dl sødmælk
        • 25 g gær
        • 2 æg
        • 40 g sukker
        • 1/4 vaniljestang
        • 1/2 tsk salt
        • 1 1/4 tsk kardemomme
        • ca. 525 g hvedemel
        • 75 g marcipan (stuetempereret)
        • 75 g sukker
        • 75 g smør (stuetempereret)
        • 1 æg
        • 2 spsk mælk
        • 150 g flormelis
        • 15 g kakaopulver
        • 2 spsk vand
        Fastelavnsboller af butterdej fyldt med creme og pyntet med glasur.
        Fastelavnsboller af butterdej

        Virkelig nemme fastelavnsboller med færdigkøbt butterdej. De smager altså bare SÅ godt.

        Smugkig på ingredienser
        • 1 rulle butterdej
        • evt. 1 æg til pensling
        • F.eks. flødeskum og syltetøj eller kagecreme, jordbærskum eller den her creme til fastelavnsboller
        • flormelis
        • vand
        • evt. kakaopulver hvis du ønsker mørk glasur
        Vildt lækre cremeboller, der får en flot gylden farve.
        Cremeboller

        Virkelig gode cremeboller med en luftig krumme og en lækker midte af hjemmelavet vaniljecreme.

        Smugkig på ingredienser
        • 4 æggeblommer (gem æggehviderne til bolledejen)
        • 100 g sukker
        • 3 spsk majsstivelse
        • 1/2 vaniljestang
        • 2 1/2 dl mælk
        • 2 1/2 dl fløde
        • 50 g gær
        • 3 1/2 dl mælk (lunken)
        • 500 g hvedemel
        • 90 g sukker
        • 1 tsk kardemomme
        • 1/4 tsk salt
        • 2 æggehvider
        • 100 g smør (stuetempereret)
        • evt. lidt ekstra hvedemel
        • 2 æggehvider (til pensling)
        Lækre fastelavnsboller med chokolade og glasur.
        Fastelavnsboller med chokolade

        Lækre fastelavnsboller med chokolade og marcipanfyld. Kan fryses.

        Smugkig på ingredienser
        • 100 g mandler
        • 70 g gær
        • 2 dl mælk
        • 45 g smør
        • 3 æg (mellemstore)
        • 4 spsk sukker
        • 1 spsk kardemomme
        • 750 g hvedemel
        • 50 g mørk chokolade hakket
        • 75 g sukker
        • 75 g rørsukker
        • 150 g marcipan
        • 100 g smør
        • flormelis
        • vand (kogende)
        • kakaopulver
        Fastelavnsboller i brioche burgerboller med creme og mørk glasur på toppen.
        Fastelavnsboller af færdigkøbte brioche boller

        Verdens nemmeste fastelavnsboller i færdigkøbte brioche burgerboller. De skal bare lunes, fyldes og pyntes med glasur.

        Smugkig på ingredienser
        • 4 brioche boller (f.eks. brioche burgerboller)
        • F.eks. flødeskum rørt med vaniljesukker eller syltetøj, kagecreme eller denne fastelavnsbolle-creme
        • flormelis
        • vand
        • evt. kakaopulver til mørk glasur
        En dejlig luftig krumme og en lækker chokoladecreme
        Fastelavnsboller med chokoladecreme

        Dejlige bløde fastelavnsboller med chokoladecreme og en luftig krumme. De er milde og søde i smagen, og opskriften forklarer meget præcist, hvordan de skal bages.

        Smugkig på ingredienser
        • 2 1/2 dl sødmælk
        • 2 1/2 dl fløde
        • 1 vaniljestang
        • 1 1/2 dl sukker
        • 5 æggeblommer
        • 3/4 dl majsstivelse
        • 30 g mørk chokolade
        • 25 g smør
        • 6 dl mælk
        • 1 vaniljestang
        • 25 g gær
        • 1 æg
        • 1 3/4 dl sukker
        • 1/2 tsk kardemomme
        • ca. 17 dl hvedemel
        • 175 g smør (stuetemperatur)
        • 1 æg (til pensling)
        • evt. flormelis
        • evt. glasur
        De dekorative fastelavnsboller er klar til festlighederne.
        Fastelavnsboller med lakrids

        Lakrids er blevet populært i is og chokolade - hvorfor ikke bruge det i fastelavnsboller? Også de voksne vil være ellevilde med denne variant.

        Smugkig på ingredienser
        • 1 dl sødmælk
        • 20 g gær
        • 1 tsk salt (fint)
        • 450 g hvedemel
        • 50 g sukker
        • 150 g smør
        • 2 æg (mellemstore)
        • lidt hvedemel til udrulning af dejen
        • 1 æg (sammenpisket til pensling)
        • 100 g sukker
        • 100 g smør
        • 150 g marcipan
        • 3 spsk lakridssirup (saltet)
        • 3 1/2 tsk vand
        • 75 g flormelis
        • lidt lakridspulver
        Utroligt gode fastelavnsboller med vaniljecreme og hindbær
        Fastelavnsboller med vaniljecreme og hindbær

        Lækre fastelavnsboller med hjemmelavet vaniljecreme og syrligt-søde hindbær. Perfekt til den søde tand og med garanti en succes.

        Smugkig på ingredienser
        • 1/2 vaniljestang
        • 5 dl sødmælk
        • 6 æggeblommer
        • 1/2 dl sukker
        • 2 spsk majsstivelse
        • 250 g smør
        • 6 dl mælk
        • 4 dl flormelis
        • 50 g gær
        • 1/2 vaniljestang
        • ca. 17 dl hvedemel
        • 1 æg (sammenpisket)
        • 150 g hindbær (friske eller frosne)
        • evt. perlesukker
        1. 1
        2. 2
        3. Næste »
        Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

        © HEPHEY ApS 2002-2025