Webopskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Salater
  • Kager
  • Bagværk
  • Mest populære
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Mayonnaise - side 2

Den færdige estragonmayo.
Estragonmayo

Sådan laves den cremede estragonmayo. Server f.eks. til bøf med fritter eller ovnbagte rodfrugter - i stedet for bearnaisesauce.

Smugkig på ingredienser
  • 3 stilke frisk estragon (med blade naturligvis)
  • 4 dl rapsolie
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • salt
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • evt. hvid peber
Karryen giver mayonnaisen en flot gul farve.
Karrymayonnaise

Servér den solgule, hjemmelavede karrymayonnaise på smørrebrød på det traditionelle frokostbord, til påskefrokosten eller brug den i sandwich.

Smugkig på ingredienser
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • salt
  • ca. 1 1/2 dl rapsolie eller anden smagsneutral olie
  • ca. 3 spsk karry (mild)
  • peber
Her er hvidløgsmayonnaisen serveret sammen med ovnstegte bådkartofler.
Aioli - hvidløgsmayonnaise

Hvidløgsmayonnaise - også kaldet aioli - behøver ikke kun være noget man får på caféer. Man kan også lave det selv. Se opskriften her.

Smugkig på ingredienser
  • 4 æggeblommer
  • 1 spsk eddike
  • 1/2 tsk salt
  • peber
  • 1/2 l olivenolie
  • 10 fed hvidløg eller efter smag
Dejlig mayonnaise som f.eks. smager herligt til hårdkogte æg.
Hjemmelavet mayonnaise

Hjemmelavet mayonnaise smager rigtig godt sammen med f.eks. rejer eller æg. Den er ikke vanskelig at lave og er god, når man venter gæster eller bare vil have noget ekstra godt tilbehør.

Smugkig på ingredienser
  • 3 dl vindruekerneolie
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk sennep
  • saft fra 1/4 citron
  • salt
  • peber
  • 2 tsk hvidvinseddike
Aioli med ramsløg er både nemt, spændende og velsmagende.
Aioli med ramsløg

Lav en dejlig aioli med ramsløg. Så har du skønt tilbehør til f.eks. kartofler og andre grøntsager, sandwiches eller fisk og skaldyr.

Smugkig på ingredienser
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 knsp salt
  • ca. 2 1/2 dl ramsløgolie (se opskrift her)
  1. « Forrige
  2. 1
  3. 2
Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

© HEPHEY ApS 2002-2025