Madplan til 2 personer
Du finder den samlede indkøbsliste i bunden af siden.
Udskriv printervenlig PDF

Nem one pot kylling i karry med ris og grøntsager

Bøf bearnaise fad

Hurtig one pot pasta med skinke

Kartoffelfad med bacon og broccolisalat

Wok med hakket oksekød og nudler
Flere hverdagsvenlige madplaner
- 300 g gulerødder
- ¾ bdt forårsløg (gem resten til dag 3)
- ½ broccoli (gem resten til dag 4)
- 350 g kyllingeinderfilet
- Lidt olie
- Salt
- Peber
- 1 spsk karry
- 2 dl fløde
- 4 ½ dl vand
- 1 ½ terning hønsebouillon
- Saft af ¼ citron
- 2 dl ris
Skræl gulerødder, og skær dem i mindre tern. Skyl forårsløg, og snit dem fint - du kan med fordel gemme lidt af den grønne del til servering for et friskt pift. Skyl broccoli, og skær den i mindre buketter.
Brun kyllingeinderfileterne af ved høj varme i lidt olie, og krydr godt med salt og peber. Skru ned for varmen, og tilsæt gulerødder, forårsløg og karry. Steg i yderligere to minutter.
Tilsæt broccolibuketter, fløde, vand, hønsebouillon, citronsaft og ris. Bring det i kog, og lad retten simre i 20-25 minutter, til både ris og kylling er møre. Rør rundt et par gange undervejs. Smag til med salt og peber.
Riv evt. kyllingen i mindre stykker med to gafler, og servér med et drys friske forårsløg på toppen.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 1019 kcal
Kulhydrat: 86 g
Protein: 54 g
Fedt: 49 g
- 500 g kartofler
- 125 g gulerødder
- 1 lille rødløg
- 200 g bearnaise sauce (jeg brugte færdiglavet bearnaise sauce)
- 1 dl fløde
- ½ dl vand
- Salt
- Peber
- 200 g hakket oksekød
- ½ spsk olie
- 75 g frosne ærter
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skræl kartofler og gulerødder, og skær begge dele i små mundrette stykker. Pil rødløg, og hak det fint. Kom kartofler, gulerødder og rødløg op i et ildfast fad.
Rør bearnaisesauce, fløde og vand sammen. Smag til med salt og peber, og bland saucen sammen med grøntsagerne i fadet. Sæt fadet i ovnen, og giv det 30 minutter.
Brun det hakkede oksekød af i olien på en pande ved høj varme. Krydr godt med salt og peber. Tag panden af varmen, og tilsæt ærter.
Tag fadet ud af ovnen, og hæld det stegte oksekød over. Pres kødet lidt ned i sovsen. Sæt fadet tilbage i ovnen, og giv det yderligere 15 minutter, til kartofler og gulerødder er møre.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 1103 kcal
Kulhydrat: 56 g
Protein: 31 g
Fedt: 84 g
- ¾ bdt forårsløg (gem resten til dag 5)
- 2 fed hvidløg
- 200 g skinkestrimler
- 225 g frosne ærter
- 3 dl quick makaroni
- 125 g flødeost
- 1 terning hønsebouillon
- 1 ½ tsk salt
- 4 ½ dl kogende vand
- Peber
- 1 bdt persille
Skyl forårsløg, og snit dem. Pil hvidløg, og hak dem fint. Kom begge dele op i en gryde.
Tilsæt skinkestrimler, ærter, makaroni, flødeost, hønsebouillon, salt og kogende vand. Krydr med peber. Bring det hele i kog, og lad det koge i ca. 10 minutter, til makaronien er al dente. Rør rundt flere gange undervejs.
Skyl persillen, hak den fint, og rør den i one pot pastaen.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 634 kcal
Kulhydrat: 69 g
Protein: 37 g
Fedt: 22 g
Kartoffelfad:
- 300 g kartofler
- ¾ stort rødløg
- 1 spsk olie
- ½ pakke bacon i skiver
- 75 g flødeost
- 3 æg
- 40 g revet mozzarella ost
- ¼ tsk salt
Broccolisalat:
- ¾ spsk sukker
- 1 spsk citronsaft (fra ca. ¼ citron)
- 1 dl fløde
- ¾ broccoli (gem resten til dag 5)
- Kogende vand
- 75 g gulerødder
- ¼ stort rødløg
- Evt. 35 g rosiner
Kartoffelfad:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Pil rødløg, og snit det i tynde skiver. Kom kartofler og rødløg op i et ildfast fad, og vend dem med olien samt lidt salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter.
Tag fadet ud, og læg baconskiverne ovenpå. Giv det yderligere 10 minutter.
Pisk imens flødeost, æg, revet mozzarella og salt sammen.
Tag fadet ud af ovnen, og fjern baconen fra toppen. Hæld æggemassen over kartofler og løg, og drys med den resterende mængde mozzarella. Læg baconen ovenpå, og sæt fadet tilbage i ovnen. Steg det yderligere 20-25 minutter, til æggemassen har sat sig.
Broccolisalat:
Start med at lave dressingen. Rør sukkeret godt ud i citronsaften, til det er helt opløst. Pisk fløden i lidt ad gangen. Lad dressingen stå, imens resten af broccolisalaten forberedes, så den kan tykne en smule.
Skær broccolihovedet i små buketter, og kom dem op i en skål. Overhæld dem med kogende vand, og lad dem stå et par minutter. Hæld vandet fra, og skyl broccolien under den kolde hane. Lad dem dryppe godt af.
Skræl gulerødder, og skær dem i helt tynde tændstikker. Pil rødløg, og snit det fint.
Bland broccoli, gulerødder, rødløg og evt. rosiner sammen i en skål. Servér med mormordressingen til.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 880 kcal
Kulhydrat: 57 g
Protein: 30 g
Fedt: 58 g
- 100 g nudler
- Kogende vand
- ½ bdt forårsløg
- 100 g gulerødder
- ¾ broccoli
- 1 spsk olie
- 1 fed hvidløg
- 200 g hakket oksekød
- 3 spsk sojasauce
Hæld kogende vand over nudlerne, og lad dem stå i ca. fem minutter. Hæld vandet fra, og sæt nudlerne til side til senere.
Skyl forårsløg, og del dem i den hvide og grønne del. Snit den grønne del fint, og gem dem til senere. Skær den hvide del i tynde strimler. Skræl gulerødder, og skær også dem i helt tynde strimler. Skyl broccoli, og kassér stokken. Skær toppen i mindre buketter.
Opvarm halvdelen af olien i en wok eller stor pande ved høj varme. Svits forårsløg, gulerødder og broccoli i olien i et par minutter. Tag grøntsagerne op af wokken, og sæt dem til side.
Kom den anden halvdel af olien i wokken, og svits det hakkede oksekød heri. Pil hvidløg, hak det fint, og kom det i wokken, når det hakkede oksekød er brunet godt af. Tilsæt også halvdelen af sojasaucen, og lad det stege et par minutter.
Kom grøntsagerne tilbage i wokken sammen med nudlerne, og hæld den sidste halvdel af sojasaucen på. Steg det hele i cirka fem minutter, og smag til med salt og peber. Drys med den grønne del af forårsløgene inden servering.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 474 kcal
Kulhydrat: 46 g
Protein: 33 g
Fedt: 16 g
Indkøbsliste
FRUGT OG GRØNT
- 800 g kartofler (til bøf bearnaise fad og kartoffelfad med bacon)
- 600 g gulerødder (til one pot kylling i karry, bøf bearnaise fad, broccolisalat og wok med hakket oksekød)
- 2 hoveder broccoli (til one pot kylling i karry, broccolisalat og wok med hakket oksekød)
- 2 bdt forårsløg (til one pot kylling i karry, hurtig one pot pasta med skinke og wok med hakket oksekød)
- 2 rødløg (til one pot kylling i karry, bøf bearnaise fad, kartoffelfad med bacon og broccolisalat)
- 3 fed hvidløg (til hurtig one pot pasta med skinke og wok med hakket oksekød)
- 1 citron (til one pot kylling i karry og broccolisalat)
- 1 bdt persille (til hurtig one pot pasta med skinke)
KØD OG FJERKRÆ
- 400 g hakket oksekød (til bøf bearnaise fad og wok med hakket oksekød)
- 350 g kyllingeinderfilet (til one pot kylling i karry)
- ½ pakke bacon i skiver (til kartoffelfad med bacon)
- 200 g skinkestrimler (til hurtig one pot pasta med skinke)
MEJERIPRODUKTER
- 4 dl fløde (til one pot kylling i karry, bøf bearnaise fad og broccolisalat)
- 200 g flødeost (til hurtig one pot pasta med skinke og kartoffelfad med bacon)
- 40 g revet mozzarella ost (til kartoffelfad med bacon)
- 3 æg (til kartoffelfad med bacon)
FROSTVARER
- 300 g frosne ærter (til bøf bearnaise fad og hurtig one pot pasta med skinke)
KRYDDERIER
- 1 spsk karry (til one pot kylling i karry)
- Salt (alle opskrifter)
- Peber (alle opskrifter)
PASTA
- 100 g nudler (til wok med hakket oksekød)
- 2 dl ris (til one pot kylling i karry)
- 3 dl quick makaroni (til hurtig one pot pasta med skinke)
DIVERSE
- 200 g bearnaise sauce (til bøf bearnaise fad)
- 2 ½ terninger hønsebouillon (til one pot kylling i karry og hurtig one pot pasta med skinke)
- 3 spsk sojasauce (til wok med hakket oksekød)
- Ca. ½ dl olie (til one pot kylling i karry, bøf bearnaise fad, kartoffelfad med bacon og wok med hakket oksekød)
- ¾ spsk sukker (til broccolisalat)
- Evt. 35 g rosiner (til broccolisalat)