Pizza - Slice af pizza

Simpel og velafbalanceret. Pizza uden behov for en masse eksotiske ingredienser. Den sprøde, let bitre peberfrugt går skønt til skinkens fyldige smag. Skær i slices og server, gerne med en sund, grøn salat eller tomatsalat til.

Bund

  • 25 g gær
  • 1 1/2 dl vand (lunkent)
  • 1 spsk olie
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g hvedemel

Tomatsauce

  • 1 ds flåede tomater
  • 1 ds tomatpuré
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk basilikum
  • 1 tsk paprika
  • 1/2 tsk salt
  • peber (friskkværnet)
  • 1 løg (mellemstort)
  • 1 fed hvidløg

Fyld

  • 1 grøn peberfrugt
  • 150 g revet mozzarella
  • 200 g skinkestrimler

Opløs gæren i en skål med vand. Kom olie og salt i. Rør derpå gradvist hvedemel i. Ælt dejen godt sammen og lad den hvile i 40 minutter, tildækket med et fugtigt viskestykke. Den skal blive ca. dobbelt så stor.

Rør flåede tomater, tomatpure, oregano, basilikum, paprika, salt og peber sammen i en skål. Hak løg i små stykker, pres hvidløget og kom begge dele i.

Rens peberfrugt og snit den i stave.

Tænd ovnen på 200 grader.

Drys bordet med mel og hæld dejen ud herpå. Ælt den igen og rul den ud til en tynd, rund bund. Læg den på en bageplade med bagepapir.

Smør tomatsaucen jævnt udover dejen. Fordel skinkestrimler og peberfrugt over saucen og strø til slut mozzarella på.

Sæt pizzaen i ovnen og giv den 25 minutter.

Server pizzaen med det samme eller skær den i slices, som kan spises efterhånden, som du føler for det. Husk dog, at den ikke kan holde sig i mange dage.

Indsendt af
d.
17.05.03.
Kategori:
Indsendt af
d.
17.05.03.
Kategori: