Chili con carne med kaffe

Gør din chili con carne endnu mere hot - pift den op med kaffe! Retten kan varieres i det uendelige og strejfet af kaffe giver en antydet bitterhed, som komplementerer tomatsmagen, den stærke chili og kanelens sødme fantastisk.

Til 4 personer
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 ds flåede tomater
  • 2 ds kidneybønner
  • 1 ds tomatpuré (lille)
  • 1 1/2 løg (store)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 1/2 chili
  • 1 kanelstang
  • 1 tsk kaffebønner (fintmalede)
  • 1 spsk olivenolie (eller rapsolie)

Hak løg i små tern. Skær hvidløg i tynde, fine skiver og chili i små tynde ringe. "Stærkheden" kan mildnes ved at sortere chili-kernerne fra.
Tilsæt disse ingredienser samt kødet i lidt olie i en stor gryde.
Når kødet er brunet tilsættes kidneybønner, dåsetomater og tomatpure. Lad det simre i nogle minutter. Tilsæt herefter kaffe og kanel.
Lad det simre i ca. 30 minutter og retten er klar til servering.

Indsendt af
d.
10.03.06.
Kategori:
Indsendt af
d.
10.03.06.
Kategori: