Boller i karry med æble

Boller i karry er en klassiker i dansk madlavning og elsket af gamle som unge. Retten er velsmagende, simpel og velegnet som en traditionel hverdagsret.

I denne variant er karrysovsen tilsat revet æble. Det giver retten et sødt og friskt pift, uden at den mister den velkendte smag, som vi husker fra vores mormors mad.

Til 4 personer

Til bollerne

  • 400 g hakket svinekød eller kalv/flæsk
  • 1 løg
  • 1/2 dl mælk
  • 1 æg
  • 2 spsk mel
  • 1 spsk rasp
  • salt
  • peber
  • vand (til kogning af kødbollerne)

Til karrysovsen

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 løg
  • 1 æble
  • 3 dl vand (af dét som kødbollerne har kogt i)
  • 3 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 3 spsk majsstivelse
  • salt
  • peber

Hak løget fint og rør det sammen med kød, mælk, æg, mel, rasp, salt og peber.

Bring en gryde med vand i kog. Form farsen til kødboller og kog dem i vandet i 10 min.

I en anden gryde svitses karry og gurkemeje i smørret. Hak løgene fint og svits dem med.

Skræl æblet og riv det på et rivejern. Kom det i gryden sammen med 3 dl af kogevandet fra kødbollerne. Tilsæt mælk og jævn sovsen med fløde blandet med maizena. Smag til med salt og peber.

Kom kødbollerne ned i sovsen og lad retten simre i 10 min.

Servér med ris og f.eks. mangochutney, ananas og/eller gulerodssalat.

Indsendt af
d.
30.03.11.
Kategori:
Indsendt af
d.
30.03.11.
Kategori: